veljača 26, 2020 2:30 pm

Eutelsat Quantum glavna tema razgovra

 

Glavni tajnik riznice Velike Britanije Danny Alexander, posjetio je Eutelsat kako bi razgovaralio novoj klasi satelita “Eutelsat” Quantum“.

Danny Alexander, glavni tajnik riznice u vladi Velike Britanije, posjetio je sjedište Pariz Eutelsat Communications (NYSE Euronext Pariz: ETL) kako bi razgovarali o nedavno najavljenoj novoj klasi satelita “Eutelsat Quantum“.

Michel Azibert(lijevo) i Danny Alexander(desno)
Danny Alexander (desno), glavni tajnik riznice u vladi Velikoj Britaniji Vlade i Michel Azibert – Eutelsat, zamjenik glavnog direktora i direktor komercijale i razvoja. Copyright Denis Allard / REA

Eutelsat Quantum” je pionirski program koji će podići letvicu za pružanje usluga, omogućujući korisnicima satelitske mreže po prvi put aktivno definiranje performansi i fleksibilnosti koja im je potrebna. Inovativni softver definiran “Eutelsat Quantum” klasom satelita prilagodit će se aplikaciji u smislu pokrivenosti, propusnosti, snage i frekvencije za korisnike koji rade u državnim institucijama, onima koji rade s tržišnim podacima i teleoperaterima.

Razvoj ključnih tehnologija integriranih u ovom novom univerzalnom satelitskkom konceptu će biti podržan od strane ESA u okviru javno-privatnog partnerstva s Eutelsat Britanija. Prvi satelit, koji će biti predstavljen 2018. godine, bit će tretiran primerom i proizveden od strane Airbus Defence and Space u Velikoj Britaniji koristeći svoje inovativne fleksibilne tehnologiju i novu platformu svoje podružnice, Surrey Satellite Technology Ltd. (SSTL). Oba razvoja podržana su od strane svemirske agencije.

Danny Alexander je komentirao: “Francuska je jedan od britanskih najstarijih i najvažnijih strateških partnera. Zato sam u posjetu Eutelsat u Parizu, kako bi saznali više o tome kako britanske i francuske tvrtke zajedno rade na razvoju nove i uzbudljive tehnologije kako bi se osiguralo da obje naše ekonomije budu i dalje na vrhu globalne znanosti i industrije.”

Dočekujući Dannya Alexandera u Eutelsatu, Michel Azibert, zamjenik glavnog direktora izjavio je: “Eutelsat Quantum i njegove mogućnosti fleksibilnosti i performansi koje će moći dostaviti klijentima nastavljaju našu tradiciju inicijativa, kao što su Skyplex i KA-SAT koje predstavljaju nove tehnologije za korisnike i proširuju opseg naše industrije. Trideset godina nakon što je britanska industrija prikazala prve generacije satelita oduševljeni smo činjenicom da će se najbolje od tehnologija današnje britanske svemirske industrije razvijati s potencijaom primjene u komercijalne svrhe.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Slovak Telekom ima 635.000 korisnika

Na kraju 2019. godine usluge slovačkog operatera Slovak Telekom koristilo je ukupno 635.000 klijenata, što …