28 studenoga, 2020 8:06 pm

Eutelsat pokrenuo UltraHD programe sa fokusom na HDR

Eutelsat uhd

Eutelsat je pokrenuo nove Ultra HD programe koji će se fokusirati na sadržaj s visokim dinamičkim rasponom(HDR-om). Program je pod nazivom  4k2 HDR na Hotbird satelitskoj poziciji  će koristiti HLG (Hybrid Log Gamma) tehnologiju. Novi HDR standard razvijen od strane BBC i NHK. Eutelsat udružio se s 4EVER-2. Francuski suradnički projekt na Ultra HD, ATEME i Samsung pokazat će HDR Ultra HD na IBC sajmu.

High Dynamic Range (HDR) televizija stvara bogatiji i dinamičnije slike povećanjem omjera kontrasta između najsvjetlijih i najtamnijih područja na zaslonu te povećava volumen boja na zaslonu koje može prikazati. Rezultat je slika koja je bogata detaljima i s bojama koje nam generira snažan osjećaj realizma.

Michel Chabrol, Eutelsat je viši potpredsjednik Nove TV formati, rekao je: “Ovaj novi kanal će imati koristi igrači u lancu emitiranja koji su u potrazi za stjecanje znanja u HDR Ultra HD emitiranja. Od Ultra HD otvorila put prije tri godine Eutelsat je strategija je da podršku našim klijentima kao što su zagrljaj utrku na najvišu kvalitetu slike. HDR je najnoviji korak u ovu avanturu i ona koja daje novo značenje. ”

Eutelsat će pokazao kanal na svom štandu s HEVC enkodiranjem koje omogućio ATEME

Kako gledati ovaj program?

Vrlo jednostavno. Potrebna Vam je satelitska antena usmjerena na satelitsku poziciju HotBird i televizor koji je 4K. Podesite u televizoru i potražite 4K2 HDR sa odgovarajućim podatcima:

HOTBIRD (13° East)
Frequency: 12015 MHz
Horizontal polarization
Symbol rate: 30000
DVB-S2, 8PSK, FEC 5/6
HEVC encoding at 30 Mbit/s

Želite uživati u još većem broju Ultra HD programa trenutni popis Ultra HD programa možete vidjeti na:

Ultra HD TV satelitski programi

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Rumunski paket Pro TV pokrenut na 16 °E

Paket rumunskog komercijalnog emitera Pro TV pojavio se na satelitu Eutelsat 16A (16 ° E). …