30 rujna, 2023 8:45 pm

Eurovision sklopio partnerstvo sa SES za Olimpijske Igre 2016

astra_truck

Distributer vrhunskih sportskih događanja i vijesti zakupit će nekoliko transpondera za emitiranje Olimpijskih igara

Tvrtka SES S.A. (NYSE Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange: SESG), je objavila kako je s distributerom Eurovision potpisala ugovor o pružanju kapaciteta za emitiranje Olimpijskih igara Rio 2016. svim ljubiteljima sporta diljem svijeta.

Kao dio ugovora, Eurovision će između srpnja i kolovoza 2016. godine zakupiti nekoliko transpondera na satelitu NSS-806 kako bi TV kućanstva diljem svijeta omogućio pružanje opširnog prijenosa Olimpijskih igara u Riju i distribuciju drugih velikih sportskih događanja.

Satelit NSS-806 je smješten na primarnoj orbitalnoj poziciji na 47,5 stupnjeva zapadno, ima odličnu pokrivenost iznad Brazila i bio je jedan od ključnih satelita korištenih za prijenos Svjetskog prvenstva u nogometu 2014. u organizaciji FIFA-e, publici diljem Sjeverne Amerike, Latinske Amerike, Europe i Azije.

Surađujemo godinama s tvrtkom SES i uvijek možemo računati na njihovu stručnost i prilagodljivosti u predviđanju naših potreba emitiranja. Tijekom posljednjeg FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu, prijenos nogometnih susreta iz Brazila jednostavno je ostvaren uz pomoć predane korisničke podrške koju je pružila tvrtka SES“, izjavio je Graham Warren, direktor Eurovision Network.

Danas svi očekuju da će moći gledati prijenose sportskih događanja uživo. Ponosni smo što snaga satelita ostaje takva da omogućuje simultano emitiranja izvrsne kvalitete slike barem jednoj trećini svjetske populacije s jednom jedinom zrakom. Nema druge infrastrukture koja bi bila tako troškovno učinkovita poput ove,“ izjavio je Richard Lamb, glavni direktor tvrtke SAS za Occasional Use Services.

Spremni za 4K?

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Eutelsat 10B (10E)pušten u rad

Novi telekomunikacioni satelit francuskog satelitskog operatera Eutelsat 10B pušten je u komercijalni rad na poziciji …