srpanj 7, 2020 12:23 pm

EU Philipsu, Pioneer, Asus i Denon & Marantz naplatio 111 mil. eura kazne

Prenio: Darko Brlečić

Navodi se da su kompanije sudjelovale u “održavanju fiksnih ili minimalnih cijena za daljnju prodaju”, tako što su ograničavale njihovim online trgovcima da odrede svoje maloprodajne cijene. Europska komisija kaznila je u utorak s ukupno 111,2 milijuna eura kompanije Philips, Pioneer, Asus i Denon & Marantz zbog dogovaranja cijena u online prodaji, priopćeno je iz Bruxellesa.

Europska komisija u veljači prošle godine pokrenula je istragu u te četiri kompanije u sklopu suzbijanja ograničenja u prekograničnoj online prodaji, poput ograničavajućih ponudi temeljem lokacije klijenta ili njegove nacionalnosti.

U priopćenju EK navodi se da su četiri kompanije sudjelovale u “održavanju fiksnih ili minimalnih cijena za daljnju prodaju”, tako što su ograničavale njihovim online trgovcima da odrede svoje maloprodajne cijene za potrošačku elektroniku u širokoj primjeni poput kuhinjskih uređaja, prijenosnih računala i hi-fi proizvoda.

Odluka EK da kazni spomenute europske kompanije uslijedila je nakon što je prošloga tjedna ‘odrapila’ rekordnu kaznu od 4,34 milijardi eura američkoj internetskoj kompaniji Google zbog nezakonitih ograničenja na mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android.

Izvor: HINA

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Netfilx gasi neaktivne naloge

Američka filmsko- serijska striming platforma Netflix promenila je svoju politiku što se tiče korisničkih naloga …