kolovoz 12, 2020 3:30 am

ETRI se pridružuje HEVC Advanceu

HEVC Advance, neovisni upravitelj licence, potvrdio je da je Institut za istraživanje elektronike i telekomunikacija (ETRI) Republike Koreje postao davatelj licence HEVC Advance HEVC / H.265 Licencni program. Kao Davatelj licence, ETRI će učiniti svoje bitne patente dostupnim kroz HEVC Advance patentni bazen, koji osigurava transparentan i učinkovit program licenciranja za HEVC / H.265 bitne patente.

HEVC / H.265 nudi sljedeću generaciju značajki video kompresije potrebne za zadovoljavanje trenutne i brzo rastuće potražnje potrošača za 4K videozapisima koji se neprimjetno prikazuju na zaslonima u rasponu od najvećih monitora do najmanjih pametnih telefona. ETRI je svjetski istraživački institut osnovan 1976. godine s više od 2.000 zaposlenika i preko 28.000 patenata. Misija ETRI-a je doprinijeti gospodarskom i društvenom razvoju koreanske nacije kroz istraživanje, razvoj i distribuciju industrijskih jezgri tehnologija u području informacijskih, komunikacijskih, elektronskih, emitiranih i konvergencijskih tehnologija.
“Vrlo smo zadovoljni što je ETRI odlučio podržati naše napore na HEVC Advanceu kako bi olakšao učinkovito licenciranje HEVC / H.265 IP koji omogućuje 4K UHD tehnologiju”, izjavio je izvršni direktor HEVC Advance Peter Moller. “Imajući potporu jednog od vodećih svjetskih istraživačkih instituta s važnim patentiranim doprinosima tehnologiji HEVC / H.265, pomoći će eliminirati HEVC / H.265 IP barijere i dalje ubrzati usvajanje 4K UHD”.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Match TV otkupio prava na Formulu 1

Ruski besplatni sportski kanal Match TV otkupio je ekskluzivna prava na emitovanje Formule 1, Formule …