22 siječnja, 2022 12:16 pm

Epsonova nova linija projektora

 X04(550-x-310)

Novi projektori za gledanje filmova u visokoj definiciji kod kuće ili za važne prezentacije u uredu

Tvrtka Epson danas je predstavila novu generaciju raznovrsnih video projektora idealnih za uporabu kod kuće i u uredu: modele EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31 i EB-S04. Bez obzira koristite li ih za gledanje filmova, obiteljskih fotografija ili važne poslovne prezentacije, novi projektori nude značajke koje će zadovoljiti sve članove obitelji. Projektori daju sliku vrhunske kvalitete, jednostavni su za korištenje te se ističu dizajnom i prenosivošću. Jedini problem s ovim projektorima biti će dogovoriti se tko će ih prvi koristiti!

Kod kuće ili u uredu svi žele vidjeti vrhunski sadržaj živopisnih boja koje odlično izgledaju i pri dnevnom svjetlu. Ovi modeli daju sliku svjetliju čak tri puta u odnosu na DLP projektore s jednim čipom[1] zahvaljujući 3LCD tehnologiji i jednakoj izlaznoj snazi bijelog i svjetla u boji (CLO). Povrh toga, slika je detaljna, s oštrim i jasnim tonovima crne boje koji daju definiran prikaz sjena, uz omjer kontrasta 15,000:1 kod svih novih modela.

Prijateljima možete upriličiti zabavu ravnu odlasku u kino na ekranu promjera do 300 inča (7,62m). Filmovi, sportski događaji i slični spektakli biti će oštri i jasni, a model EB-U04 povrh toga će omogućiti i živopisnu Full HD sliku.

Uz jednostavno postavljanje projektori se uključuju u trenu, a prenošenje uređaje iz sobe u sobu ili iz ureda u ured ne predstavlja problem jer svi modeli dolaze s torbama. Uz funkciju vodoravnog i okomitog ispravljanje trapezoidne slike (keystone) projektor se može postaviti u raznim dijelovima prostorije bez iskrivljenja projekcije.

Povezivanje pametnih uređaja s projektorom jednostavno je poput korištenja QR koda. Nakon što preuzme aplikaciju iProjection korisnik može odmah započeti projiciranje slika i dokumenata s pametnog uređaja[2]. Svi modeli pored toga omogućavaju priključivanje putem HDMI sučelja[3] za jednostavnu reprodukciju digitalnih audio i vide sadržaja visoke kvalitete.

U Epsonu shvaćaju da korisnici danas ne žele trošiti vrijeme na održavanje uređaja, a to im neće biti problem s ovim novim modelima. Čak i pri korištenju projektora za svakodnevno gledanje filmova proteći će 15 godina prije nego što se ukaže potreba za mijenjanjem lampe ili filtra[4].

Mada je sve nove projektore moguće koristiti u svim prilikama, modeli EB-U32 i EB-W32 projektirani su posebno za korištenje u uredu. Svestrani model EB-U32 radi u WUXGA razlučivosti i tako omogućava fleksibilnost za prikazivanje korporativnog sadržaja u nativnoj razlučivosti, uključujući Full HD. Novi projektori se mogu koristiti odmah nakon vađenja iz originalnog pakiranja uz raspon ugrađenih mogućnosti povezivanja za produktivne sastanke.

Oba uredska modela mogu prenositi sadržaj na više projektora ili putem mreže tako da je moguće gledati projekciju istovremeno na više lokacija. Korisnici na tim lokacijama mogu dijeliti vlastite sadržaje bežično s pametnih uređaja. Ove napredne funkcije dostupne su i na ostalim modelima uz korištenje adaptera ELPAP10 Wireless LAN Key.

Funkcija podijeljenog ekrana (split screen) omogućava korisnicima istovremeno emitiranje s dvaju različitih izvora, pa je moguće čak i kombinirati posao i zabavu uz sudjelovanje više korisnika.

Cjelokupna gama novih projektora (EB-U32, EB-U04, EB-W32, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04) dostupna je na tržištu od 1. rujna 2015.

Ključne značajke:

Značajka EB-U32 EB-U04 EB-W32 EB-W31 EB-X31
Izuzetna kvaliteta slike uz Epsonovu 3LCD tehnologiju
Jednaka izlazna snaga bijelog i svjetla u boji 3200 lm 3000 lm 3200 lm 3200 lm 3200 lm
Ugrađena razlučivost WUXGA WUXGA WXGA WXGA XGA
Jasniji detalji s visokim omjerom kontrasta (15,000:1)
Dugi radni vijek lampe (5.000 h normal/10.000 h eco mode)
Ciklus održavanja zračnog filtra od 10.000 h za smanjenje troška i vremena održavanja
Vodoravno ispravljanje trapezoidne slike (keystone) za jednostavno postavljanje projektora
Automatsko okomito ispravljanje trapezoidne slike
Opcija Wi-Fi povezivanja (uz ELPAP10 adapter) Ugrađeno Ugrađeno
iProjection (uz ELPAP10 adapter) te QR povezivost Nije potreban adapter Nije potreban adapter
Split screen funkcija za istodobni prikaz dvaju ekrana
Ugrađeni zvučnik snage 2 w
HDMI ulaz za digitalni audio i video sadržaj 2 x HDMI 2 x HDMI
A/V mute gumb i timer
Funkcija Multi PC projection omogućava istovremeni prikaz sadržaja iz četiriju uređaja (uz adapter ELPAP10) Nije potreban adapter Nije potreban adapter
Funkcija Moderator omogućava da voditelj preuzme kontrolu nad sadržajem iz udaljenih uređaja
Funkcija Network projection za jednostavno slanje prezentacija na više projektora (uz adapter ELPAP10) Nije potreban adapter Nije potreban adapter
Kopiranje OSD postavki na više projektora

 

Feature EB-S31 EB-W04 EB-S04
Izuzetna kvaliteta slike uz Epsonovu 3LCD tehnologiju
Jednaka izlazna snaga bijelog i svjetla u boji 3200 lm 3000 lm 3000 lm
Ugrađena razlučivost SVGA WXGA SVGA
Jasniji detalji s visokim omjerom kontrasta (15,000:1)
Dugi radni vijek lampe (5.000 h normal/10.000 h eco mode)
Ciklus održavanja zračnog filtra od 10.000 h za smanjenje troška i vremena održavanja
Vodoravno ispravljanje trapezoidne slike (keystone) za jednostavno postavljanje projektora
Automatsko okomito ispravljanje trapezoidne slike
Opcija Wi-Fi povezivanja (uz ELPAP10 adapter)
iProjection (uz ELPAP10 adapter) te QR povezivost
Split screen funkcija za istodobni prikaz dvaju ekrana
Ugrađeni zvučnik snage 1 w 2 w
HDMI ulaz za digitalni audio i video sadržaj
A/V mute gumb i timer
Funkcija Multi PC projection omogućava istovremeni prikaz sadržaja iz četiriju uređaja (uz adapter ELPAP10)
Funkcija Moderator omogućava da voditelj preuzme kontrolu nad sadržajem iz udaljenih uređaja
Funkcija Network projection za jednostavno slanje prezentacija na više projektora (uz adapter ELPAP10)
Kopiranje OSD postavki na više projektora
  • [1] Svjetlina prikaza boja (Color Light Output) izmjerena u skladu s IDMS 15.4. Svjetlina prikaza boja varirati će ovisno o uvjetima. Usporedba najboljih Epsonovih 3LCD projektora za posao i obrazovanje s najboljim DLP projektorima s jednim čipom prema podacima NPD-a od lipnja 2013. do svibnja 2014. Te prema podacima PMA Research za razdoblje od 1. tromjesečja do 3. tromjesečja 2013.
  • [2] Značajke zahtijevaju bežičnu vezu putem adaptera ELPAP10 Wireless LAN Key (za modele EB-U04, EB-W31, EB-W04, EB-X31, EB-S31, EB-S04).
  • [3] EB-U32 i EB-U04 imaju po dva HDMI ulaza. Ostali modeli imaju po jedan HDMI ulaz.
  • [4] Radni vijek lampe I filtra od 10.000 h u Eco načinu. Bazirano na prosječnom trajanju igranog filma od 105 minuta, uz rad u Eco načinu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …