travanj 6, 2020 7:37 pm

EBU-The Cross-Platform Authentication Protocol – HbbTV

 

EBU 

The Cross-Platform Authentication Protocol – HbbTV

Danas u doba kada je rukovanje sa mnogobrojnim funkcijama „pametnih-smart“ televizora postalo pravi izazov ( i poteškoća za mnoge korisnike!), gledatelj želi pristupati raznim video sadržajima što jednostavnije i na što lakši način. Svi žele pratiti programe i gledati razne video sadržaje bilo gdje i bilo kada!

Štoviše, svi si žele personalizirati „svoj ekran“ bez obzira na njegovu veličinu, razlučivost ili kvalitetu distribucije signala. Trenutno, nije tako jednostavno stvoriti jedinstvenu kvalitetnu platformu između online sadržaja (tableti, pametni telefoni, računala…) i medijskih uređaja (TV , radio).

Za tvrtke kao što su Netflix ili Spotify postupak je jednostavan jer oni kontroliraju cijeli lanac distribucije signala i mogu stvoriti aplikacije za svaki uređaj. Međutim, TV nakladnicima je put daleko složeniji i nije to tako jednostavno napraviti pa se  elektronski mediji i nakladnici oslanjaju na na standarde kao što je HbbTV, kako bi automatski pokrenuli svoje aplikacije na televizorima.

EBU je zajednički sa javnim i privatnim televizijama (nakladnicima) te proizvođačima razvio CPA protokol (Cross-Platform Authentication Protocol) koji jednostavno pridružuje identitet sa IP-om spojenog uređaja i omogućuje toliko traženu personalizaciju.

 

Na linku VIDEA možete vidjeti „prototip“ rješenja i primjer personalizacije te primjenu jedne od mogućnosti CPA koja omogućuje preporuku putem HbbTV portala i pokazuje mogućnosti korisnika da uživo podijeli video sadržaj s prijateljem ili poslovnim partnerom. Takva (društvena) preporuka je odmah vidljiva na drugom (prijateljevom) HbbTV prijamniku ili tabletu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TRT u partnerstvu sa BH Telecom

TRT Arabi je osigurao saradnju sa IPTV mrežom BH Telecom. Emitovanje na kanalu 11 , …