28 studenoga, 2020 8:27 am

DTG i Njemačka TV platforma izvode UltraHD testove

ultrahd
DTG UK UHD forum i Njemačke TV platforme su udružili snage za nastavak ispitivanja Ultra HD televizora, prijemnika, sadržaj i povezivanja kao nove usluge u razvijanju.

8. i 9.prosinca 2015 će se vidjeti prvi u nizu joint-venture ‘plugfests’ za pomoć proizvođačima potrošačke elektronike, TV platformi i broadcastera za razvojoj Ultra HD usluga. Održat će se u Berlinu, u kombinaciji plugfest će ispitati isporuku i podršku High Dynamic Range UHD, povezujući UHD ekrane i prijemnike zajedno sa primjerom sadržaja. Budući događaji će se izmjenjivati ​​između Londona i Berlina te će se ispitivati i druge aspekti UHD iskustva. Proizvođači koji sudjeluju u plugfestu sada mogu saznati kako će njihovi proizvodi nastupiti u nastajanju Ultra HD usluga u Europi kod dviju najvećih televizijskih tržišta, ali samo će morati sudjelovati u jednom setu plugfests.

Stephan Heimbecher iz Sky Germany je voditelj Ultra HD radne skupine i član uprave Njemačke TV platforme rekao je: “Nakon dva uspješna UHD plugfests u Njemačkoj, veselimo se nastavak serije zajedno sa DTG kolegama iz Engleske. Spajanje aktivnosti oko UHD trebao bi se izbjeći dupliciranje napora, osobito među proizvođačima“, dodao je “Osim toga, očekujemo međusobnu nadogradnju zajedničkom pristupu tvrtki koje posluju u dva najveća europska tržišta. Tema HDR će biti u posebnim osvrtom na zajedničkog plugfest u prosincu -. Uz opće interoperabilnost uređaja

DTG UK UHD Forum je proveo tri Ultra HD Plugfest-a od prosinca 2014. godine, ispitujući HDMI povezivost, podršku za HEVC format  i HDCP interoperabilnost. Njemačka TV platforma je provela sličan program još od sredine 2014. godine.

Članovi UK UHD Forum su BBC, BT, LG, Freesat, Dolby, Sony i Sky te predsjeda Andy Quested, šef tehnologije BBC HD & UHD i glavni Sky inženjer za Broadcast Strategije je Chris Johns.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Započelo odašiljanje HD programa s odašiljača Sv. Nedelja i Zagreb – Prisavlje 3

Andrija Jovićević Nakon što je 6. rujna ove godine pokrenuto odašiljanje televizijskih programa u HD …