5 prosinca, 2021 5:45 pm

Dreambox predstavlja dva tunera: DVB-S2X MS i inovativni FBC tuner

 Za Multistream i FBC tehnologiju

Više fleksibilnosti i još više raznovrsnih programa, brže vrijeme prebacivanja i smanjene potrošnje energije. To je obećanje koje se ostvaruje u smislu glavne ponude tunera koji se nude za popularne Enigma2 Dreamboxe prijemnike. Dva potpuno nova tunera su trenutno dostupna u trgovinama: DVB-S2X MS i inovativni FBC tuner. I to je samo početak.
Ovo je prvi put da Dreambox DM900 ultraHD i budući model DM920 mogu biti opremljeni FBC tunerom. Kratica FBC predstavlja Full Band Capture. Ova tehnologija omogućuje tuneru pristup i obradu TV programa od čak osam transpondera istodobno. To povećava fleksibilnost, posebice kada osigurava TV pristup putem sustava preko jednog kabela(unicable). Osim toga, distribucijske konstrukcije opremljene standardnim LNB i multiswitchima također imaju koristi od FBC tunera, budući da tunerski odjeljak može pristupiti i obraditi čak osam transpondera, umjesto samo jednog.
Dodatna prednost: pomoću uskoro objavljenog softverskog ažuriranja, sekcija FBC tunera unaprijed će podešavati TV programe i demodulirati ih prije prebacivanja, što će rezultirati vremenom prebacivanja između dva programa samo djelića sekunde. Osim toga, potrošnja energije FBC tunera je samo pola potrošnje konvencionalnog tunera. To štiti okoliš i smanjuje troškove električne energije za korisnika.

FBC tuner će biti pušten u trgovinu od 99,90 EUR.
Novi DVB-S2X MS tuner za DM900 ultraHD, kao i za DM820 HD i DM7080 HD podržava modulacijski postupak za Multistream programe, kao što je primjerice u Portugalu, Italiji ili Francuskoj. Silicon Labs razvio je novi čipset za ovu nadogradnju poznatog Dreambox tunera DVB-S2X, karakteriziranog smanjenom potrošnjom energije i smanjenom nakupljanjem topline. Također, tuner podržava Blindscan i baš kao i FBC tuner, impresionira sa ekstremno kratkim vremenima prebacivanja između programa.

DVB-S2X MS tuner, koji je kompatibilan prema dolje, iznosi 89,90 EUR.


Oba plug-and-play tunera jednostavno se mogu umetnuti u postojeći utor u Dreamboxu. Sljedeći put kada se uključi Dreambox, prepoznat će novi tuner i automatski će ga konfigurirati, bez potrebe za korisnikom da učini bilo što. Međutim, po želji se mogu postaviti pojedinačne postavke u izborniku digitalnog prijemnika koji se temelji na Linuxu.
FBC tuner i DVB-S2X MS predstavljaju prvi korak u inovativnoj tunerskoj ofenzivi za sve Enigma2 Dreamboxe. Uskoro, gledatelji kabelske televizije također će moći dobiti novi tuner sa FBC tehnologijom. Osim toga, planira se pokrenuti Multistream verzija popularnog Triple tunera s dva ulaza za DVB-S2X i jedan za DVB-C/T2

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

BIKE ponovo emituje na Hot Bird 13E

Nakon nekoliko sedmica pauze, gledaoci mogu ponovo gledati besplatni BIKE kanal.U četvrtak, 11. novembra 2021. …