srpanj 12, 2020 12:01 am

DREAMBOX ONE ULTRA HD

Dreambox One Ultra HD 4K 2160p E2 Linux Dual Wifi H.265 HEVC

Darko Brlečić

Dreambox kao moderni moćni univerzalac

Dream Property predstavio je možda jednu od najutjecajnih kombinacija kada su u pitanju satelitski uređaji.

Model Dreambox One Ultra HD u sebi objedinjuje moćan satelitski prijemnik s procesorskom snagom 53.000 DMIPS-a, potpomognut sLinux Enigma2 operativnim sustavom, te striming serverom  koji je potpomognut s Android operativnim sustavom. Opremljenost je na visokoj razini. Tako tu između ostaloga nalazimo dva tjunera,WLAN,Bluetooth za povezivanje s modernim pametnim uređajima, USB 2.0 i USB 3.0 poveznica, čitač SD kartica, te S/PDIF digitalni priključak za audio reprodukciju.

Ugrađeni čitač SD kartica služi za proširenje memorije. Njegov sustav podržava HDR i HLG za sliku visoke kvalitete, a tu je dekoder za H.265 (HEVC -High Efficiency Video Coding).

Da bi se poslužitelj za streaming mogao funkcionirati  i bežično sa stabilnom vezom u mreži, u sustav je integriran MIMO dual-band WiFi (2.4 / 5.0 GHz) za žičanu integraciju u domaću mrežu. Dostupna je gigabitna mrežna veza. Unatoč golemoj računalnoj snazi ​​Dreambox One, radi tiho, jer ima sofisticirani pasivni sustav hlađenja i stoga nisu potrebni dodatni aktivni ventilatori.

Kontrola putem pametnog telefona ili tableta: s mnogim aplikacijama, uređaj  je potpuno upravljiv putem tableta i pametnog telefona. Mediaserver Dreambox One Ultra HD može pružiti snimke, videozapise, glazbu ili slike kao medijski centar za cijeli  dom. Podržani su protokoli za DLNA i UPnP.

Tehničke natuknice:

6-jezgreni procesor

53 K DMIPS

MALI-G52 GPU

RAM: 2GB DDR4

ROM: 16 GB Flash

2.4G / 5G MIMO WLAN

Bluetooth 5.0

1 x USB 3.0

1 x USB 2.0

HDMI 2.0

Gigabit LAN

4K UHD

MPEG2

Video izlaz: do 2160p

HEVC H.256 & H.264

S / PDIF

 

Info: https://www.sat-universe.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Erotski kanal Jacquie & Michel TV na platformi Canal +

Erotski kanal Jacquie & Michel TV stigao je na francusku satelitsku platformu Canal +. Kanal …