5 prosinca, 2021 5:28 pm

Dreambox sa novim DVB-C/T2 twin tunerom

dreambox_t2_tuner_03

Gledajte i snimate TV paralelno s jednim tunerom

 Nakon uspješnog Twin Silicon DVB-S2 tuner dolazi nam iz Dreamboxa novi  DVB-C / T2 Twin Tuner, koji se opet temelji na inovativnom dizajnu Silicon Labs-a. Novi tuner omogućava vlasnicima Dreambox nadograditi svoje digitalne media centare sa kompaktanin i istovremeno energetski učinkovit prijemnom jedinicom. www.sat-multimedia.com Ona također pruža paralelnu dreambox_t2_tuner_04mogućnost za snimanje programa i za prikaz nekog drugog programa. Twin Silicon DVB-C / T2 Tuner je dostupan u trgovini s trenutnim učinkom na RRP od 79 Eura.
Osim svoje čvrste građe dizajna i niske potrošnje energije, prijemnik osvaja bodove za brzu instalaciju i ima vrlo niski razvoj topline. Tuner je jednostavno umetnuti u utor, te će biti automatski prepoznati po Plug & Play funkciju sljedeći puta kad se Dreambox aktivira.
Twin Silicon DVB-C / T2 Tuner je kompatibilan sa Dreambox modelima DM7020 HD, DM7080 HD, DM820 HD, kao i DM800 HD te i s budućim Dreamboxima. Novi tuner pretvara jedan tuner Dreambox-a iz 800er serije u snažan twin prijemnik. DM7020 HD povećava broj ulaza do četiri, a DM7080 HD čak pet ulaza. Novi tuner pruža vlasnicima Dreambox s fleksibilnim prijemne jedinice koji olakšava istovremeni prijem digitalnog kabela i zemaljske televizije. Da bi se to postiglo, tuner dolazi opremljen s dva RF ulaza. Tuner automatski da li je prepoznaje prima DVB-T ili T2 signal. Osim toga, blindscan za DVB-C osigurava brzo skeniranje svih kabelskih programa.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

BIKE ponovo emituje na Hot Bird 13E

Nakon nekoliko sedmica pauze, gledaoci mogu ponovo gledati besplatni BIKE kanal.U četvrtak, 11. novembra 2021. …