18 listopada, 2021 3:19 pm

Dreambox DM920 ultraHD Multistream, FBC, FPGA za paralelno korištenje CI, 8 GB Flash

High End Dreambox DM920 ultraHD

Novi DM920 ultraHD jednostavno je prepun sa superlativnim značajkama: konfiguracija varijabilnih tunera s FBC i Multistreamom temeljenim na inovativnom Broadcom chipsetu, dva CI utora koja se mogu koristiti paralelno, 8 GB flash memorije, kao i utor za HDD koji sadrži sve vrste HDD od 2,5 inča. Nećete naći ovako vrhunski model za znatno manje od 400 eura bilo gdje. Novi DM920, koji se dugo očekuje, započet će sa isporukom početkom prosinca u boljim trgovinama.
Dva utora tunera na stražnjoj ploči novog Dreamboxove perjanice pružaju do sada nepoznatu fleksibilnost glede TV prijema. DM920 je dostupan u različitim izvedbama: opremljen dvostrukim tunerom za satelitsku prijem, odnosno s hibridnim DVB-C/T2 tunerom za prijem digitalnog kabela i DTT, Dreambox će biti dostupan u trgovini od oko 349 eura. Za verziju sa multistreamom omogućen je Triple DVS-2X MS tuner od 369 eura.
Novi Dreambox DVBS-2X dvostruki tuner s FBC tehnologijom za paralelni pristup do čak osam transpondera bit će dostupan po istoj cijeni. Tuner se temelji na Broadcomovom chipu BCM45308x i prvi je prijemnik na tržištu koji koristi ovaj čipset. Drugi plug-in utor nudi mnoge mogućnosti kombinacija širokog raspona prijemnika za Dreambox, na koji će uskoro biti dodan DVB-C tuner s FBC podrškom.
Ova jedinstvena varijabilnost kontuinirano se nastavlja s CI utorima na prednjoj ploči, koja se temelje na integriranoj FPGA tehnologiji, omogućujući im ne samo da se dodjeljuju odgovarajućim sekcijama prijemnika neovisno jedan o drugom, već i da omogućuju paralelnu upotrebu. Još jednom, Dreambox DM920 ultraHD postavlja nove standarde za tehnološku izvedbu set-top boxova na Linuxu.
I to nije sve, daleko: u usporedbi s prethodnim modelom, flash memorija dvostruko je veća u DM920, 8 GB omogućuje dovoljan kapacitet čak i za buduće aplikacije. Utor za HDD na stražnjoj ploči može primiti 2,5-inčne tvrde diskove i dodatno osigurava visinu do 15 milimetara, što odgovara svim komercijalno dostupnim 2,5-inčnim modelima čiji se modeli koriste, uključujući i posebne veličine.
Unatoč ovom ogromnom rasponu mogućnosti, DM920 ultraHD zadržava kompaktne dimenzije svog prethodnika. Futuristički dizajn u crnoj kućištu s uključenim/isključenim senzorom za dodir i velikim LCD zaslonom u boji na prednjoj ploči odavno se utvrdio kao brand koji je karakterističan za vizionarsku seriju 900. DM920 ultraHD naglašava status Dreamboxova kao inovativnog rješenja prijemnika za digitalni videozapis.

Tehnički Detalji za Dreambox DM920 ultraHD:
Dreambox OS
Dreambox API
CPU: Dual-Core 12K DMIPS
2 x HDMI 2.0 (input and output)
2 Plug&Play tuner slots
3” Color LC-Display
Touch on/off
MPEG-2/H.264 decoder (Full HD)
H.265 decoder (Ultra HD)
Smartcard reader
SD-Card reader
2 Common Interface slots (CI)
FPGA technology
2 GB RAM
8 GB Flash (EMMC)
Gigabit Ethernet interface
USB 3.0
Mini USB service port (Flash rescue)
S/PDIF digital bitstream out
Automatic service scan
2,5” harddisk slot for optional HDD up to 15 mm height
WiFI support (optional)
Web interface for PC and smartphone
DiSeqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS, Unicable
Multistream support
FBC technology
Size: 270 x 187 x 60 mm (W x D x H)

Preporučena cijena:
349,- Euros (equipped with DVB-S Twin or DVB-C/DVB-T2 tuner)
369,- Euros (equipped with Triple DVB-S2X MS or Twin DVB-S2X MS FBC tuner)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …