veljača 23, 2020 11:59 am

Dreambox DM900 UHD, prva pomoć!

Autor: Andrija Jovićević

Dreambox DM900 UHD prijemnik je kao što Vam je poznato, ako i nije poznato relativno skoro stigao u prodaju. Softver iz tog razloga se konstantno iz dana u dan softverski nadograđuje i oblikuje prema nekoj finalnoj stabilnoj varijanti koja nas može zadovoljiti. Uređaj je ipak hardverski novije generacije i može nam pružiti daleko više nego prijemnici prijašnjih generacija Dreamboxa.

Svi mi očekujemo da izlaskom novog prijemnika nakon kupovine da će nam naš novi prijemnik biti još savršeniji od prethodnika. Naravno da će biti napredniji u svakom pogledu od prijašnjih modela. Zato veliki broj timova svakodnevno provodi sate i sate programirajući kako bi nas razveselila novijom i što boljom verzijom “imga” (softvera). Da bi znali kako radi neka novija verzija potrebno je nadograditi sa novim softverom vaš prijemnik. Timova ima stvarno jako veliki broj, a softvera sve više.

Dobili smo veliki broj upita o problemu koji nastaje kad neki softver(imge) ne sjedne kako treba ili je greška u samom softveru i prijemnik više nije u funkciji da vam radi ispravno. Jedna od tipičnih karakteristika je da se podiže sistem i opet ruši i tako u krug. Nadogradnja za koju smo napisali upute prolazi ispravno, ali ne daje rezultate. Kao da niste ništa napravili.

Da bi riješili problem morate krenuti na drugi način.

  1. Posjetite web stranicu http://dreamboxupdate.com/ na kojoj pronađite zadnju verziju originalnog sofvera i iskopirajte link. Primjer vam je red niže u ovim uputama.

2. Krenite sada u postupak ubacivanja softvera kao što smo Vam već napisali:

  • Upalite prijemnik DM900 sa zadnje strane
  • kad se LED dioda box upali, pritisnite tipku za paljenje na boxu i držite dok LED ne zasvjetli brzo crveno i  svijetliti plavo/crveno naizmjenice
  • Kada LED prestane treperiti maknete prst sa prednje tipke
  • Nakon par sekundi na ekranu televizora dobit će te u dnu ekrana info: “DM900 in Rescue Mode i IP adresu”
  • Otvorite svoj TELNET i upišite redom:

cd /tmp
wget http://www.dreamboxupdate.com/opendreambox/2.5/stable/images/dm900/zImage-rescue-3.14-r0-dm900-20170301.bin (kopirani linksa web stranice)
Nakon što se skine na box potreban file upišite sljedeće ili iskopirajte:

flash-rescue /tmp/zImage-rescue-3.14-r0-dm900-20170301.bin


Pričekajte da prijemnik završi sa nadogradnjom i krenite ponovno od točke 2 ovih uputa Uz razliku što će te ovog puta umjesto telneta otvoriti svoj web browser i nadograditi prijemnik sa verzijom softvera koji želite u konačnici staviti.

Nakon “reboot-a” dreambox je ponovno spreman za nesmetan rad i nije potrebno kod slijedećih nadogradnji novijih verzija raditi cijeli ovaj postupak.


Vezani članci:

Dreambox DM520 nadogradnja softvera – UPUTE

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Slovak Telekom ima 635.000 korisnika

Na kraju 2019. godine usluge slovačkog operatera Slovak Telekom koristilo je ukupno 635.000 klijenata, što …