travanj 6, 2020 7:04 pm

Drakopoulos novi predsjednik NO-a, a J.Thürriegl novi CFO HT-a

ht_sky_tower 

Nakon odluke Glavne Skupštine HT-a o izboru članova NO-a, Nadzorni odbor je, na sjednici održanoj 11. svibnja, donio odluku o izboru dr.sc. Iliasa Drakopoulosa za predsjednika NO-a te dr.sc. Ivana Mišetića za zamjenika predsjednika.

Dr.sc. Drakopoulos član je Nadzornog odbora od lipnja 2013. godine kao jedan od predstavnika Deutsche Telekoma AG. Dr.sc. Drakopoulos je trenutno na položaju višeg direktora za poslovnu izvrsnost u Deutsche Telekomu gdje upravlja B2B/ICT poslovanjem u Europi te globalnim poslovanjem multinacionalne korporacije za usluge mobilnosti. Prethodno je bio glavni direktor za tehnologiju i operacije u društvu OTE. Dr.sc. Ivan Mišetić, „stari – novi“ zamjenik predsjednika u članstvu je Nadzornog odbora od 2008. godine kao njegov nezavisni član.

Promjene u Upravi

Nadzorni odbor imenovao je Josefa Thürriegla članom Uprave i glavnim direktorom za financije na razdoblje od tri godine s početkom od 1. lipnja 2016. godine. Thürriegl na toj poziciji nasljeđuje dr. Kai-Ulricha Deissnera koji je napustio Društvo 1. travnja 2016. godine.

Josef dolazi iz središnjice DT-a, s funkcije potpredsjednika za funkcionalni kontroling za Europu. Prije toga, u razdoblju od 2000. do 2009. godine obavljao je rukovodeće poslove u Hrvatskom Telekomu u području financija, od savjetnika člana Uprave za financije i izvršnog direktora za kontroling do člana Izvršnog odbora za financije T-Coma (bivše organizacijske jedinice HT-a za poslovanje fiksne mreže), te člana Uprave za poslovanje fiksne mreže u HT-ovom povezanom društvu HT Mostar.

Nadalje, Thorsten Albers podnio je ostavku na mjesto člana Uprave i glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije, a Hrvatski Telekom napušta 15. svibnja 2016. godine i nastavlja karijeru u Deutsche Telekom Grupi. Do imenovanja novog člana Uprave, odgovornost glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije preuzima predsjednik Uprave.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave i glavni direktor izjavio je sljedeće:

„Iliasu čestitam na izboru i radujem se nastavku suradnje u njegovoj novoj ulozi predsjednika Nadzornog odbora. Josef je bio u kompaniji gotovo 9 godina i cijelu karijeru obavlja poslove na funkcijama upravljanja u području financija i razvoja poslovnih segmenata i zadovoljan sam što se pridružuje našem timu i što ćemo moći iskoristiti njegova iskustva i stručnost.

U ime Uprave zahvaljujem Thorstenu na njegovu doprinosu u razvoju HT Grupe i želim mu puno uspjeha u budućem radu u DT Grupi“.

Nadzorni odbor broji devet članova i to dr.sc. Ilias Drakopoulos, predsjednik, dr.sc. Ivan Mišetić, zamjenik predsjednika, članovi dr.sc. Oliver Knipping, Damir Grbavac, Dolly Predovic, Evelyn Jakobs, Marc Stehle, Eirini Nikolaidi i Vesna Mamić.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Huawei sve savitljive telefone prodao za minut

Huawei je prošle godine predstavio svoj prvi savitljivi telefon koji se odlično prodavao na kineskom …