22 siječnja, 2022 1:42 pm

DLP tehnologija BenQovim projektorima osigurava vrhunsku sliku i visok tržišni udio

BenQ W3000

Najbolji prikaz boja i kvaliteta slike koja ne opada tijekom radnog vijeka rezultirali su izuzetnom prihvaćenošću BenQovih projektora kod kupaca u Europi

Na događaju održanom ovog mjeseca u Londonu predstavnici tvrtke BenQ, globalno priznatog dobavljača inovacija za digitalni životni stil i predvodnika u DLP® projektorima s prvim mjestom po tržišnom udjelu u segmentu 1080p Full HD, pobliže su govorili o dugogodišnjem partnerstvu s tvrtkom Texas Instruments – vodećim proizvođačem DLP čipova na svijetu.

Projektori koji koriste DLP procesore (DLP – Digital Light Processing) već devet godina zauzimaju najveći tržišni udio u regiji EMEA koja obuhvaća Europu, Bliski Istok i Afriku. U 2014. godini udio DLP projektora u ovoj regiji iznosio je impresivnih 60,9%.

Jednako tako impresivni su tržišni rezultati tvrtke BenQ, vodećeg dobavljača DLP projektora u regiji. BenQ u regiji EMEA prvo mjesto po prodaji DLP projektora drži već pune tri godine, još od 2012., a u 2014. tržišni udio iznosio mu je 17,4% – dakle, skoro svaki peti prodani DLP projektor u Europi je BenQov.

BenQ koristi DLP procesore tvrtke Texas Instruments kao osnovu za svoje najnovije modele projektora, uključujući nedavno predstavljene Full HD 1080p modele W3000 i W2000 koji će se uskoro naći na hrvatskom tržištu. Rezolucija od 1080p trenutno je najpopularnija na tržištima zapadne Europe s udjelom od 21% i prosječnim godišnjim rastom od 24% u prethodne četiri godine – a čak 81,5% svih prodanih 1080p projektora u regiji su DLP projektori.

Nepromjenjiva kvaliteta slike i uvijek vjerne boje

Kao tehnologija, DLP nudi značajne prednosti nad konkurencijom koje kupci itekako znaju cijeniti: dugotrajni radni vijek, vjerni prikaz boja i jeftinije i jednostavnije održavanje zahvaljujući činjenici da DLP projektori ne koriste filtre koje treba mijenjati. Na DLP projektorima tijekom vremena ne dolazi do degradacije boja koja uzrokuje slabiji kontrast i smanjenu čitljivost, a kvaliteta slike je i nakon dugog korištenja ista kao prvi dan.

Novi BenQovi projektori pored nepromjenjive kvalitete boja koju osigurava DLP tehnologija idu i korak dalje i nude kompatibilnost s HDTV standardom REC.709 koji jamči da ćete na svom projektoru vidjeti upravo onakve boje kakve je redatelj želio u svom djelu.

Novi BenQovi projektori za dnevni boravak W3000, W2000 i W1110 bit će uskoro dostupni širom Europe, uključujući i Hrvatsku.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …