srpanj 18, 2018 3:13 am
Početna / Satelitska TV / Disney objavljuje planove za izravne usluge potrošača

Disney objavljuje planove za izravne usluge potrošača

Disney je spreman ići solo s parom planiranih streaming usluga za ESPN i njegov sadržaj Disney-Brand. Uz stjecanje većinskog vlasništva u tvrtki BAMTech, LLC, proizvodnjom izravne tehnologije za potrošače i marketinškom uslugom, Disney će početkom 2018. pokrenuti ESPN multimedijsku uslugu video streaminga i uslugu izravne za potrošače s markom Disney U 2019.

Disney Channel
Disney je prethodno stekao 33 posto udjela u BAMTechu s mogućnošću stjecanja većinskog udjela tijekom nekoliko godina. Tvrtka je ubrzala taj proces navodno pristajući platiti 1,58 milijardi dolara za dodatnih 42 posto od MLBAM-a, Interaktivnog medija i internetske tvrtke Major League Baseball. Stjecanje je još uvijek predmet regulatornog odobrenja.
Nakon zatvaranja posla, predsjednik i predsjednik Uprave Disney Bob Iger će služiti kao predsjednik BAMTech odbora. MLBAM i NHL nastavit će se kao manjinski dionici u BAMTech.
Planirana multi sportska usluga ESPN-a će ponuditi igre i događaje iz MLB, NHL, Major League Soccer, Grand Slam tenisa i  sportova. Pojedinačni sportski paketi bit će dostupni za kupnju od MLB.TV, NHL.TV i MLS Live. Nova će usluga biti dostupna putem nadograđene verzije aplikacije ESPN; Pretplatnici pay-TV moći će pristupiti ESPN televizijskim mrežama u istoj aplikaciji na autentičnoj osnovi.
Pokretanje ove ESPN usluge dolazi kao sportska mreža jer su vidjeli pad u pretplatnicima posljednjih godina zbog trendova poput kabela i drugih čimbenika u padu pay-TV pretplatnika.
Usluga s oznakom Disney služba poslužit će kao ekskluzivni dom u SAD-u za pretplatu na videozapis na zahtjev gledanja aktivnih akcija i animiranih filmova Disneya i Pixara. Disney također planira ulagati u godišnji popis izvornih filmova, TV emisija, kratkih formata i ostalih ekskluzivnih izdanja Disneyovih usluga za tu uslugu. Prošlost Disney filmova i TV programa s Disney Channel, Disney Junior i Disney XD također će biti uključeni u uslugu. Kada se usluga službeno pokreće 2019. godine, Disney će povući svoj sadržaj iz Netflixa jer će završiti ugovor o distribuciji za streaming novih izdanja.
I ESPN i Disney streaming usluge bit će dostupne za kupnju izravno od Disneya i ESPN-a, u trgovinama aplikacija i od ovlaštenih MVPD-ova.
“Medijski krajolik sve više se definira izravnim odnosima između kreatora sadržaja i potrošača, a naša kontrola BAMTechovog čitavog niza inovativnih tehnologija omogućit će nam da stvorimo te veze, uz fleksibilnost da se brzo prilagodimo promjenama na tržištu” – rekao je Iger. “Ova akvizicija i pokretanje naših izravnih potrošačkih usluga označavaju potpuno novu strategiju rasta tvrtke koja iskorištava nevjerojatnu priliku da nam promjena tehnologije omogućuje da iskoristimo snagu naših velikih bendova”.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Sky IPTV pirat u zatvoru

Uredio: Andrija Jovićević Čovjek čiji je uređaj za streaming (IPTV) dozvolio je da tisuće kupaca …