6 lipnja, 2023 8:07 am

Digiturk prelazi na Turksat 42E

Turska platforma za plaćenu satelitsku TV Digiturk završava migraciju svojih korisnika sasatelita Eutelsat 7C (7°E) na nacionalni satelitski sistem Türksat, na orbitalnu poziciju 42°E.Dugo vremena se spekulisalo da će DTH operater Digiturk preći sa satelita Eutelsat na domaći satelit Türksat, što se konačno i potvrdilo.Obaveštenje o prelasku Digiturka na drugi satelit  pojavio se na jednom od transpondera operatera platforme , obaveštavajući korisnike o završetku Digiturk emitovanja sa satelita Eutelsat od 15. novembra 2022. godine.

Pre nekoliko meseci, Digiturk je lansirao nove transpondere na Türksat satelite i na njih postavio programe koje ranije nije pružao korisnicima sa pozicije 42°E. Glavni satelitski sistem za Digiturk bio je Eutelsat na poziciji 7°E. Ograničena ponuda operatera bila je dostupna i na poziciji 42°E. Digiturk sada nudi sve programe na Turksatu, uključujući i njegove stanice pod brendom beIN.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …