lipanj 4, 2020 11:19 pm

DALI SLUŠALICE

Prve DALI slušalice

Darko Brlečić

Dizajn i proizvodnja zvučničkih konstrukcija zahtijeva dugotrajno promišljanje, sve u svrhu postizanja što realnijih rezultata, isto to vrijedi i za slušalice. Doduše slušalice je lakše dizajnirati, jer one ne zahtijevaju projektiranje skretnice, razmještaj filtera i jedinica unutar drvenog kabineta. No, iskustvo iz jednog segmenta zna biti primjenjivo u drugom srodnom segmentu.

Danski zvučnički proizvođač koji dobrih  35 godina svojim uradcima uveseljava publiku širom svijeta je nedavno predstavio svoje prve slušalice. Ni manje ni više nego bežične slušalice s Bluetooth poveznicom. Da to su prve DALI slušalice.

Nazivaju se IO-4 i IO-6, a razlikuju se po tome što jači  model (čitaj skuplji) dodatno nudi aktivno uklanjanje šuma. Oba su modela opremljena membranama od papirnih vlakana i mogu dekodirati Bluetooth signale pomoću aptX HD i AAC kodeka. Glavne funkcije IO slušalica upravljaju pomoću prisutne  tri kontrolne tipke: DALI logotip na desnoj ušnoj školjci djeluje kao višenamjenska tipka za reprodukciju, stanku, prebacivanje prema naprijed / natrag, odgovaranje i prekidanje, glasnoća se povećava pritiskom na gornji ili donji dio prstena oko logotipa. Trajanje baterije kod slušalica je do 60 sati s aktiviranim Bluetoothom, a kod IO-6 je 30 sati kada je aktivirana funkcija za smanjenje šuma/buke. Moguće je povezivost s telefonom preko priloženog kabela. Slušalice će biti dostupne u dvije boje: karamel bijeloj izvedbi i crnoj.

 

https://www.dali-speakers.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

LG TELEVIZORI ZA 2020

Obnovljene serije tv uređaja Piše: Darko Brlečić Korejski LG je predstavio potpuno obnovljenu seriju 4K …