24 listopada, 2021 6:44 pm

Crna Gora–ponude za programsku popunu DVB-T2 MUX1

Autor: Andrija Jovićević

www.ardcg.org

Crna Gora – ponude za programsku popunu DVB-T2 MUX1

Na sjednici Savjeta Agencije za elektroničke medije Crne Gore održanoj 9. prosinca ove godine utvrđen je i objavljen popis pristiglih prijava za dodjelu prava za pristup kapacitetu multipleksa prve DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem (MUX1) temeljem natječaja objavljenog 30. listopada ove godine koji je zaključen 1. prosinca ove godine.

broj podnosilac prijave elektronski medij poveznica
1. „Pink M Company“ d.o.o. TV Pink M http://www.pinkm.com/
2. „AST“ d.o.o. Prva TV http://www.prvatv.me
3. „Televizija Vijesti“ d.o.o. TV Vijesti http://www.vijesti.me/

Savjet Agencije će u roku od 60 dana od objave ovog priopćenja donijeti i objaviti  Odluku o dodjeli prava za emitiranje u nacionalnom DVB-T2 multipleksu MUX1.  Digitalni  multiplex  MUX1 (za sada) u sebi sadržava  programe: RTCG1RTCG2RCG1Radio 98. MUX1 će sadržavati i sve one  TV i radio programe koji sada imaju nacionalnu pokrivenost a dobit će dozvole za pristup temeljem netom završenog natječaja i pristiglih prijava.

DTT signalom je pokriveno preko 90% stanovništva Crne Gore, a mreža se sastoji od  73 odašiljačke lokacije od kojih su 53 odašiljača i 20 gap fillera.

Usput, na istoj sjednici Savjeta Agencije utvrđen je i objavljen popis prijava za dodjelu prava za emitiranje radijskih programa, a temeljem natječaja objavljenog 30. listopada ove godine. Odluka o izboru će se također donijeti u roku od 60 dana od obave priopćenja.
Izvor:

http://www.ardcg.org/index.php?option=com_content&task=view&id=287&Itemid=1

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

T2 prelazak u HR pomaknut na jesen!

Andrija Jovićević HAKOM ipak pomaknuo prelazak na zemaljski digitalni signala T2 H.265(HEVC) na jesenski rok. …