veljača 26, 2020 1:11 pm

CNN ponovno u nevolji s Rusijom

Samo nekoliko dana nakon rješavanja tehničkog spama s Rusijom zbog navodnih “kršenja” medijskih zakona u zemlji, CNN je ponovno u nevolji.

Ovaj put problemi dolaze od Ruskih parlamentarnih senatora koji su sastavili ‘crni popis’ američkih medija i protutežu problemima s kojima se međunarodno suočavaju kanadski RT-Russia Today podržani Kremlj. RT i drugi kanali za vijesti ‘Sputnik’ suočeni su s povećanim kritikama zbog propagande i nedostatka ravnoteže, a posebno zbog navodnih problema zbog glasanja nepravilnosti na predsjedničkim izborima SAD-a prošle godine.

CNN nije sam. Također u Moskovskim znamenitostima su Glas Amerike i Radio Liberty, prema ruskoj tiskovnoj agenciji RBC. Međutim, novinski časopisi kao što su The New York Times i Washington Post mogli bi također biti u opasnosti, izjavio je The London Times. Ne pomažući diplomatskim odnosima jest da je američki ministar pravde zahtijevao da se RT registrira prema Zakonu o prijamu stranih posjeda, zahtjev koji je 1938. doveo u borbu protiv nacističke propagande i nikada nije ukinuo.

Ruski moćni ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov navodno je prijetio da će poduzeti proporcionalne akcije protiv američkih kanala.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Slovak Telekom ima 635.000 korisnika

Na kraju 2019. godine usluge slovačkog operatera Slovak Telekom koristilo je ukupno 635.000 klijenata, što …