27 studenoga, 2022 5:14 pm

Canon trinaestu godinu na prvom mjestu svjetskog tržišta digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima

EOS 5DS m

Canon Inc. je objavio da je nevjerojatnu trinaestu godinu zaredom vodeći dobavljač digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima, uključujući DSLR fotoaparate i aparate s kompaktnim sustavom[i].

Godine 2003. Canon je tržišnim predstavljanjem modela EOS 300D donio pravu revoluciju. Spajajući konkurentnu cijenu i kompaktan, lagani format, ovaj je pionirski fotoaparat nakon izdavanja dosegao najveći globalni tržišni udio, utirući put Canonovoj dominaciji u DSLR fotoaparatima. Canon je od tada nastavio s izdavanjem vodećih proizvoda u branši, kako u profesionalnoj fotografiji tako i među uređajima za potrošače, uključujući kultnu seriju EOS 5D koja je započela predstavljanjem originalnog modela sa senzorom punog kadra EOS 5D koji je omogućavao i bilježenje videozapisa, otvarajući put snimanju videa DSLR fotoaparatima.

Sustav EOS System

Tijekom 2015. Canon je predstavio niz uzbudljivih modela u seriji EOS, uključujući EOS 5DS i EOS 5DS R, fotoaparate s najvećim brojem piksela na svijetu[ii] – 50,6 megapiksela, te bezrcalni fotoaparat EOS M3. Canonova serija EOS ponovno je proširena u 2016. nedavnim predstavljanjem perjanice EOS-1D X Mark II, izvanrednog profesionalnog DSLR fotoaparata koji je u mogućnosti bilježiti do 14 sličica po sekundi, te modela EOS 80D, snažnog i svestranog DSLR fotoaparata za entuzijaste koji donosi bilježenje slika visoke kvalitete uz iznimno brzi odziv.

Svi aparati iz serije EOS mogu koristiti Canonovu široku ponudu objektiva iz serije EF čija je proizvodnja u srpnju 2015. premašila brojku od 110 milijuna primjeraka i koja trenutno broji ukupno 98 različitih modela[iii].

Neprekidnim usavršavanjem i obogaćivanjem svog raznovrsnog portfelja proizvoda Canon nastavlja stvarati vodeće uređaje u branši koji odgovaraju na promjenljive kreativne potrebe širokog niza korisnika, predvodeći svjetsko tržište i učvršćujući Canonovu poziciju pionira slikovne tehnologije.

[i] Prema Canonovu istraživanju.

[ii] Kada se uzimaju u obzir digitalni SLR fotoaparati opremljeni 35-milimetarskim slikovnim senzorom punog kadra. Stanje od 29. ožujka 2016., prema Canonovu istraživanju.

[iii] Uključuje objektive EF Cinema. Stanje iz veljače 2016.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …