4 lipnja, 2023 3:06 am

Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora modelima DP-V2421 i DP-V1711

Canon DP-V1711

Uredio: Andrija Jovićević

 Canon Europe proširuje svoju na tržištu vodeću ponudu referentnih 4K monitora predstavljanjem dvaju modela usklađenih sa standardom 12G-SDI – DP-V2421 i DP-V1711. Tu je i značajno ažuriranje programske opreme kojim se obogaćuju značajke HDR nadgledanja, optimiziraju tijekovi rada i poboljšava suradnja s drugim proizvođačima. Uz to, bit će ponuđeno i ažuriranje programske podrške uz naplatu za povećanje svjetline 17-inčnih monitora DP-V1711 i DP-V1710.

DP-V2421 je 24-inčni 4K HDR referentni monitor koji nudi visoku svjetlinu od 1200 cd/m2 i duboku crnu boju prikladnu za razne primjene u 4K HDR produkciji. DP-V1711 je 17-inčni 4K profesionalni monitor za studijski nadzor ili snimateljske kombije za vanjsko emitiranje. Oba monitora, DP-V2421 i DP-V1711, imaju bogate HDR funkcionalnosti savršeno prikladne za HDR produkciju i dolaze s četiri ulazna priključka prema standardu 12G-SDI koji mogu putem jednog kabela prenositi 4K 50P sadržaje. Reduciranje četiri SDI kabela na samo jedan znatno smanjuje složenost instalacije i resurse, a štedi i prostor u studiju.

Ažuriranje programske podrške za DP-V2421, DP-V2420, DP-V2411, DP-V2410, DP-V1711 i DP-V1710

Produkcija HDR sadržaja zahtijeva mogućnost provjere razine svjetline i postavljanja ekspozicije kako bi tvorci sadržaja mogli odabrati točno željenu svjetlinu radi postizanja većeg dramatskog efekta. Uz dodatak funkcije HDR nadzora svjetline, ovi monitori mogu pokazati vrijednost svjetline na odabranom dijelu zaslona. Rukovatelj zatim može potvrditi točnu vrijednost svjetline i promijeniti je tijekom HDR produkcije. Monitor može prikazati i maksimalnu i prosječnu vrijednost svjetline cijelog zaslona, prikazujući promjene u prijelazu po pojedinoj slici. Ovo ažuriranje programske podrške donosi i daljinsku kontrolu putem preglednika, omogućujući da se monitorima upravlja preko PC-ja, tableta ili nekog drugog uređaja. Programska podrška dodaje i funkcije povezivanja s kamerom za Panasonicove modele VariCam.

Canon će ponuditi i nadogradnju programske podrške uz naplatu za povećanje maksimalne svjetline 17-inčnih zaslona DP-V1711 i DP-V1710 na 600 cd/m2[iv]. Ta će nadogradnja omogućiti lakši nadzor jako svijetlih područja HDR signala, što je posebno važno za kritični nadzor slike u HDR produkciji.


[i] Monitor valnih funkcija prikazuje skale za razine osvijetljenosti za PQ i HLG signale.

[ii] Ta funkcija pokazuje drugu boju, ovisno o ulaznom signalu svjetline na monitoru kako bi točno odredio ekspoziciju.

[iii] Ugrađena funkcija prilagodbe HDR raspona omogućuje standardnom HDR signalu ili LOG signalu da bude prikazan unutar podržane svjetline. Vrijednosti se mogu i postaviti unaprijed na željenu svjetlinu.

[iv]Svjetlina je tipična vrijednost i ne jamči se.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Hisense predstavlja A85K OLED, UXKQ miniLED LCD i druge serije televizora

Uz globalnu liniju najavljenu u siječnju, Hisense je nedavno predstavio svoju ponudu za Europu za …