svibanj 28, 2020 4:24 pm

Canon predstavljanjem modele 12×36 IS III i 10×30 IS II

Canon 10x30 IS II

Canon danas dodaje dva nova impresivna modela svojoj dugovječnoj seriji dalekozora – modele 12×36 IS III i 10×30 IS II. Savršeni za situacije u kojima vam je potreban miran pogled vrhunske kvalitete na predmet promatranja, ovi dalekozori s velikim povećanjem – od 12x odnosno 10x – spajaju Canonovo iskustvo u optici s inovativnom tehnologijom stabilizacije slike. Oba modela nude iznimnu kvalitetu i postavljaju nove standarde u performansama, bez obzira nalazite li se na safariju ili zrakoplovnoj priredbi ili jednostavno istražujete okoliš.

Dalekozori nude prikaz vrhunske kvalitete zahvaljujući spoju Canonove optike Porro II zasnovane na prizmi i premaza Super Spectra Coating. Oba modela opremljena su lećama za dvostruko poravnanje polja te nude oštrinu od ruba do ruba, izvrsnu razlučivost i izuzetno nisku razinu distorzije na cijelom vidnom polju. Bez obzira na to gdje se nalazi predmet promatranja, možete ga vidjeti u najsitnijim detaljima. Premaz leće Super Spectra, koji se nalazi i na Canonovim objektivima EF, pruža prvorazrednu reprodukciju boja i pomaže vam da lako razlikujete jednu vrstu ptica od druge, a smanjuje i vidljive odbljeske i efekt ghostinga.

Model 10×30 IS II nudi povećanje od 10x s prednjom lećom promjera od 30 mm, a model 12×36 IS III omogućuje vam da se približite još više s povećanjem od 12x i prednjom lećom promjera 36 mm. Oba modela nude živopisne detalje i zadivljujuću kvalitetu prilikom promatranja udaljenih pokreta.

Stabilizator slike za jasan pogled
Canonova serija dalekozora opremljena je aktivnim optičkim stabilizatorom slike koji umiruje sliku dok hodate, na safariju sjedite u kamionu koji se kreće neravnim terenom ili se nalazite u balonu, omogućujući vam da jasno vidite sve što se nalazi ispred vas. Višekutna prizma smanjuje utjecaj pomicanja vaše ruke, umirujući tako predmet promatranja i smanjujući zamaranje očiju, što je posebno bitno kada koristite dalekozor kroz duži vremenski period – primjerice, na sportskim događajima na kojima ne želite propustiti ni trenutak akcije. Stabilizator slike može se trenutno aktivirati jednostavnim pritiskom na tipku. Pored toga, bez obzira promatrate li ptice ili u prašumi pokušavate uočiti divlje životinje, dalekozor nudi glatko pomicanje i time omogućuje jednostavno praćenje ptice u letu.
Dalekozori dolaze u laganom kućištu kompaktnih dimenzija, lako se smještaju u bilo kakvu torbu, izdržljivi su i ergonomski oblikovani. Zahvaljujući masi od svega 660 odnosno 600 grama, modeli 12×36 IS III i 10×30 IS II lako se drže u ruci i jednostavno ih možete ponijeti kamo god idete, tako da ste uvijek spremni za pustolovinu. Meka zaštita za oči izrađena je od silikona i može vam se lako prilagoditi, a dalekozore možete koristiti i dok nosite naočale bez izobličenja pogleda ili vidljivog efekta vinjete. Savršeni za promatranje ptica dok ste skriveni u raslinju, oba modela imaju kućište premazano antireflektirajućim slojem, što ih čini diskretnijima čak i od njihovih prethodnika

Oba modela napajaju se AA baterijama koje omogućuju otprilike devet sati rada[i], a potrošnja baterije značajno je smanjena u odnosu na prethodne modele.

Canonova ponuda dalekozora
Izgrađeni na Canonovom iskustvu u optici, modeli 12×36 IS III i 10×30 IS II revitaliziraju Canonovu aktualnu ponudu dalekozora, a zamijenit će modele 12×36 IS II i 10×30 IS. Osmišljena za širok spektar aktivnosti, od promatranja zvijezda pa do jedrenja, Canonova serija dalekozora trenutno se sastoji od šest modela s povećanjem od 8x do 18x. Neki modeli stvoreni su da budu otporni na oštre vremenske uvjete i uranjanje u vodu, a svi su opremljeni Canonovom prestižnom tehnologijom stabilizacije slike, premazom leće SSD i lećama za poravnanje polja te nude vrhunski i vrlo udoban pogled.

Canon 12x36 IS III cross-section

12×36 IS III – najvažnije značajke:

  • Snažan prijenosni dalekozor s povećanjem od 12x
  • Izuzetno stabilan pogled zahvaljujući moćnom stabilizatoru slike
  • Precizna Canonova optika za višu razlučivost i vjerne boje
  • Uravnotežen dizajn s gumiranim kućištem za dugotrajno i udobno korištenje
  • Savršen za promatranje ptica, putovanja i sport

Canon 10x30 IS II

10×30 IS II – najvažnije značajke:

  • Približite se udaljenim predmetima do 10x, ma gdje se nalazili
  • Izuzetno stabilan pogled zahvaljujući moćnom stabilizatoru slike
  • Precizna Canonova optika za višu razlučivost i vjerne boje
  • Uravnotežen dizajn s gumiranim kućištem za dugotrajno i udobno korištenje
  • Savršen za promatranje ptica, putovanja i sport

[i] Prema Canonovim standardima

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung QLED 2020 serija najboljih televizora

Andrija Jovićević Proglasili inozemni mediji   Samsung QLED 2020 serija televizora ostavila je neizbrisiv trag na …