srpanj 10, 2020 1:03 am

Canon predstavlja novu seriju projektora 2018

Canon Europe predstavlja portfelj LCOS projektora moderniziranog kompaktnog dizajna s većom svjetlinom i razlučivošću WUXGA. Modeli Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 sa žaruljom te modeli Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z utemeljeni na laseru nude veliku svjetlinu i visoku razlučivost te su namijenjeni sistemskim integratorima. Ti su projektori kompatibilni sa šest motoriziranih objektiva, uključujući i novi RS-SL06UW sa supervisokom razlučivošću i ultraniskim izobličenjem, i nude svestranu montažu u kompaktnim prostorima ili velikim dvoranama.

Canonovi inovativni projektori sa žaruljama bit će dostupni s 5800, 6700 i 7500 lumena, dok laserski modeli dolaze s 5800, 6600 i 7000 lumena. Sve modele krasi iznimno svijetla projekcija zahvaljujući novoosmišljenom optičkom sustavu AISYS 4.2 s poboljšanim optičkim rasporedom i tehnologijom LCOS reflektivnog panela. LCOS paneli visoke kvalitete nude velik omjer otvora blende pri čemu naizgled nema razmaka među pikselima. To pak osigurava prikaz oštre i detaljne slike bez „efekta kliznih vrata“ koji se inače pojavljuje kod uobičajenih LCD projektora. Čak i kod velikih i prilagođenih montaža, npr. u muzejima i na događanjima, moći ćete uživati u projekciji visoke kvalitete zahvaljujući najnovijim optičkim sustavima i sučeljima.

XEED WUX7500

XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 imaju nazivni omjer kontrasta 2000:1, dok XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z nude nazivni omjer kontrasta od 4000:1 te dinamički kontrast od 20 000. To uz pokrivanje sRGB raspona boja dodatno unaprjeđuje iskustvo gledanja i rezultira bogatijim bojama i dubljom crnom.

Kako je preciznost najvažnija, svi modeli dolaze s tako snažnim procesorom da može vrhunski kvalitetno obrađivati sliku i postići izvanrednu preciznost prikaza. Najbolji je primjer prikaz crno-bijelih rendgenskih snimki za potrebe medicinske edukacije putem simulacijskog načina rada[i] Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM) koji je usklađen s DICOM-ovih 14 standarda za učenje uz prikaz medicinskih ilustracija.

 

Dizajn novog projektora robustan je trajan te nudi vodeće specifikacije u klasi. Za laserske modele kućište je najmanje i najlakše dosad u Canonovoj ponudi. To otvara nove mogućnosti projiciranja uz lakšu montažu u kompaktnim i problematičnim prostorima. Pod problematičnim prostorom ponekad se misli na to da projektor treba postaviti pod kutem na os u odnosu na zaslon, a tada će značajka korekcije romboidne slike u četiri kuta ispraviti geometriju slike kako bi ona bila savršeno poravnata. Velik pomak objektiva omogućuje prilagodbu slike pri kojoj nije potrebno nagnuti ni pomaknuti projektor, pa je montaža još lakša. Uz to, kad je potrebno više projektora radi bogatijeg prikaza, stapanje rubova omogućuje prikaz slike s većeg broja projektora uz jamstvo točnog pozicioniranja piksela i preciznosti. Veća razina otpornosti na toplinu znači da su projektori trajni, a time i savršeni za zahtjevne primjene, kao što su muzejske izložbe ili obrazovanje. Projektori imaju i sat što omogućuje programiranje izvršavanja raznih radnji u određeno vrijeme na tjednoj ili dnevnoj osnovi. Uz daljnjih pet odabranih mogućnosti rada s datumima i postavljenjem rasporeda unaprijed, to je značajka koja će biti korisna svima iz područja reklamnih digitalnih natpisa.

Zahvaljujući standardu HDBaseT za daljinski prijenos, projektori mogu primati video, audio i kontrolne signale iz velike daljine putem jednog CAT6 kabela. Fleksibilnost u korištenju digitalnih sučelja iskazuje se u prisutnosti DVI, HDMI i DP ulaza, pa su ovi projektori kompatibilni s cijelim nizom digitalnih videoizvora i računalnih izvora. Npr. videokonferencije se mogu izvoditi putem ugrađene funkcije „slika u slici“ koja omogućuje povezivanje jednog digitalnog izvora s DVI ulazom, a drugog s HDMI ulazom prije savršene projekcije na zaslon.

Novi objektiv RS-SL06UW krasi supervisoka razlučivost i ultranisko izobličenje, pa se pridružuje ponudi šest motoriziranih objektiva dostupnih s novim modelima projektora. Od ultraširokog načina projiciranja do ultradugog zumiranja, ti objektivi omogućuju cijeli niz različitih instalacija. RS-SL06UW ima kratak omjer projekcije od 0,54:1 i velik pomak objektiva od -15/+75%, ali je i dalje sposoban ponuditi savršenu geometriju. Za projiciranje na zaobljene površine funkcija rubnog fokusiranja ovog objektiva pomaže zadržati precizan fokus na cijelom području, dok mu velika dubina polja omogućuje zadržavanje fokusa čak i na površinama neobičnog oblika. Svi navedeni objektivi nude izvanrednu oštrinu u cijelom rasponu zuma uz minimalan gubitak svjetline, dok ugrađeno mikroračunalo osigurava izvrsne performanse. Objektivi se mogu i vrlo lako mijenjati ili zamijeniti zahvaljujući posebno konstruiranoj spojki.

XEED WUX5800

Projektore krasi cijeli niz značajki koje olakšavaju održavanje, npr. lak pristup zamjenjivim dijelovima. Žaruljama modela XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 pristupa se sa stražnje strane kućišta, pa se lako mijenjaju bez rastavljanja uređaja, dok se do filtara za zrak može doći bez korištenja posebnih alata. Laser u modelima XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z ne zahtijeva hlađenje kao žarulje, što znači da su ti projektori svestraniji po mjestima na koja se mogu montirati. To uključuje montažu u bilo kojem usmjerenju i projiciranje u portretnom načinu rada, što je savršeno za digitalne natpise.

 

Ovi modeli za iznimnu svjetlinu koju pružaju troše puno manje električne energije nego drugi proizvodi iz iste klase – samo 0,073 vata po lumenu kad su aktivni i 0,3 vata u stanju čekanja. Način rada ECO osigurava vodeću energetsku učinkovitost u klasi tijekom rada i u stanju čekanja, čime se smanjuju operativni troškovi. Sve te značajke zajedno čine ove projektore izvrsnim odabirom za obrazovne ustanove koje moraju paziti na budžet. Laserski projektori imaju kao izvor svjetla plavu lasersku diodu te žuto fosforno svjetlo koji uklanjaju potrebu za čestim mijenjanjem žarulja, čime se ponovno smanjuju troškovi vlasništva – naime, ti projektori nude 20 000 sati korištenja između održavanja.

Mogućnosti Wi-Fi povezivanja nude upravljanje projektorima i njihovu kontrolu putem iOS uređaja pomoću nove aplikacije Canon Projector Service Tool. Ta je razina kontrole prije bila moguća samo putem žičnog LAN-a, ali nova aplikacija sada štedi vrijeme korisnicima i omogućuje im kontrolu, izvješćivanje o pogreškama i otklanjanje poteškoća. Kroz veću autonomiju korisnici mogu sami otklanjati poteškoće, smanjujući tako potrebu za podrškom i održavanjem.

Glavne značajke modela XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800:

 • velika svjetlina u cijelom rasponu zuma
 • visoka kvaliteta slike
 • besplatna zamjena žarulje nakon 3 godine
 • ponuda šest motoriziranih objektiva koji se lako montiraju
 • razne mogućnosti povezivanja
 • jednostavna montaža i održavanje

Glavne značajke modela XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z:

 • mali troškovi vlasništva
 • 5-godišnje jamstvo
 • visoka kvaliteta slike
 • velika svjetlina u cijelom rasponu zuma
 • ponuda od šest motoriziranih objektiva koji se lako montiraju
 • jednostavna montaža i održavanje

Glavne značajke modela RS-SL06UW:

 • supervisoka razlučivost
 • ultranisko izobličenje
 • kratak omjer projekcije od 0,54:1
 • velik pomak objektiva od -15/+75%
 • funkcija rubnog fokusiranja radi veće oštrine

[i] Usklađen sa standardom DICOM 14, ali nije odobren za dijagnostičke primjene.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Netfilx gasi neaktivne naloge

Američka filmsko- serijska striming platforma Netflix promenila je svoju politiku što se tiče korisničkih naloga …