7 prosinca, 2022 11:29 pm

Canon predstavlja novi 24-inčni referentni zaslon

Canon DP-V2410

Canon je predstavio novu generaciju ulazno-izlaznih rješenja za radna okruženja produkcije 4K slikovnih materijala. Predstavljeni su proizvodi DP-V2410, robusni 4K referentni zaslon dijagonale 24 inča.

DP-V2410 – 24-inčni 4K referentni zaslon

Novi DP-V2410 konstruiran je za korištenje na mjestu snimanja u televizijskim i filmskim okruženjima i nudi precizan i pouzdan prikaz 4K sadržaja, omogućujući provjeru kvalitete materijala koji se snimaju uživo, provjeru fokusiranja i ekspozicije, kao i upravljanje i kalibraciju boja na licu mjesta.

Smještajući se uz postojeći Canonov 4K referentni zaslon DP-V3010, novi model DP-V2410 nudi zadivljujuću razlučivost 4K (4096 x 2160 točaka) uz zapanjujuće precizan prikaz boja. Zahvaljujući novom načinu prikaza High Dynamic Range, zaslon omogućuje korisnicima da lako istovremeno vide naglašeno svijetle scene i detalje, prikazujući prirodniju i realističniju sliku. DP-V2410 je optimiziran za filmski standard DCI-P3, televizijski standard ITU-R BT.2020 te standard ACES Proxy (ACES Ver. 1.0). Nova IPS ploča s RGB LCD pozadinskim osvjetljenjem ugrađena u zaslon omogućuje postizanje kontrasta od 2000:1, a Canonov sustav automatske korekcije boja i svjetline trajno osigurava uvijek istu kvalitetu slike, boju i svjetlinu.

Opremljen sučeljima 3G/HD-SDI i HDMI kao i ugrađenom jedinicom za rekonstrukciju boja (debayer), DP-V2410 je u stanju prikazati izvornu 4K RAW snimku izravno s kompatibilnih kamera Cinema EOS, što eliminira dodatan trošak nabave vanjske jedinice za rekonstrukciju. Ugrađena funkcija usklađivanja kvalitete slike automatski sinkronizira postavke boja s kompatibilnih Canonovih kamera, sprječavajući greške u postavkama.

Niz funkcija namijenjenih korištenju na licu mjesta omogućuje brz i jednostavan pregled sadržaja, uključujući funkciju Wave Form Monitor s podrškom za razlučivost 4K te funkciju Vectorscope, koje provjeravaju integritet signalnih podataka. Zaslon je opremljen višestrukim 1D/3D dohvatnim tablicama (look-up-table – LUT) koje olakšavaju kontrolu te mjeračem razine zvuka za precizno zvučno snimanje.

DP-V2410 je smješten u elegantno i robusno kućište opremljeno izdržljivom ručkom za nošenje. Teži svega 12 kilograma i jednostavno se prenosi, a opremljen je jedinicom za napajanje od 24 volta.

DP-V2410 se očekuje na europskom tržištu u četvrtom tromjesečju 2015.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …