29 studenoga, 2021 1:26 pm

Canon predstavlja laserski projektor za fiksnu montažu LX-MU500Z

 

Canon Europe predstavlja LX-MU500Z, kompaktni laserski projektor za fiksnu montažu, savršen za akademske ustanove ili tvrtke. Krasi ga 5000 lumena, nativna razlučivost WUXGA, tehnologija DLP panela (Digital Light Processing, digitalna obrada svjetla), žive boje i omjer dinamičkog kontrasta od 50 000:1, pa je LX-MU500Z idealan partner za oživljavanje školskih predavanja i poslovnih prezentacija.

LX-MU500Z nudi 5000 lumena, čime jamči najsvjetliju sliku u raznim instalacijskim okruženjima: od dobro osvijetljenih predavaonica do otvorenih prostora za sastanke. Projektor se sastoji od plavog lasera i fosfornog kotača od žutog fosfora radi dobivanja oštrih i realističnih boja i visoke svjetline. Svijetla i tamna područja na zaslonu prikazuju se izvanrednom preciznošću, pa je LX-MU500Z nezamjenjiv nastavnicima koji žele vizualno privući pažnju učenika, poslovnjacima koji žele klijentima dojmljivo predstaviti novu ideju ili predavačima koji namjeravaju zadiviti svojim otvornim izlaganjem na konferenciji

Uz nativnu razlučivost WUXGA (1920 x 1200), LX-MU500Z nudi izvanredno oštru izlaznu sliku s tekstom koji se lako čita te glatkom grafikom i videozapisima. Ta je nativna razlučivost vrlo važna za jasne i dojmljive prezentacije, kao i digitalne natpise i primjene u industriji zabave. I DLP paneli visoke kvalitete pridonose fantastičnim slikama, uklanjajući efekt rešetke prisutan kod tradicionalnih LCD projektora. Visok omjer dinamičkog kontrasta projektora LX-MU500Z od 50 000:1 omogućuje duboke i čiste boje uz vjernu reprodukciju crnih dijelova, stvarajući tako napredno iskustvo prikaza. Generirane žive slike savršene su za impresioniranje novih klijenata ili privlačenje kupaca prezentacijama proizvoda u trgovini.

LX-MU500Z je kompaktan i lagan, pa ga je lako montirati ili premještati, čak i u skučenim prostorima. Ima laserski izvor svjetlosti i nije ga potrebno micati radi zamjene rezervnih dijelova, što je savršeno za prepune urede ili fakultete. Kad radi, sa svojih 35 dB vrlo je tih i može se montirati i u najtiša okruženja radi projekcija bez buke koja bi odvlačila pažnju.

Radi lakšeg rukovanja u rasponu od 360 stupnjeva, LX-MU500Z ima velik pomak objektiva od +/-50 %, projiciranje u okomitom usmjerenju i korekciju trapezoidnog prikaza u četiri kuta. To znači da se može korigirati geometrija slike bez obzira na kut montaže, čak i ako je uređaj montiran uz odmak od osi. LX-MU500Z podržava standard HDBaseT za prijenos HD slika, zvuka i kontrolnih signala na velikim udaljenostima, a može se koristiti i CAT5e kabel duljine do 100 m. Sve te značajke osiguravaju da se LX-MU500Z može instalirati na bilo kojem mjestu na kojem se dugoročno planira projiciranje, npr. u velikim konferencijskim sobama i predavaonicama. Ugrađeni LAN priključak može se iskoristiti za nadzor i kontrolu, što je posebno korisno u edukativnim ustanovama ograničenog budžeta jer omogućuje IT osoblju laku dijagnozu problema uz uštedu vremena i smanjenje troškova održavanja.

Uz pet načina prikaza slike i mogućnost definiranja dva korisnička modela LX-MU500Z jamči da će se svi sadržaji projicirati precizno i točno, što je iznimno važno za detaljne prezentacije iz područja tehnike ili medicine. LX-MU500Z može i primati razne vrste 3D signala, omogućujući prikaz[i] jasnih i dojmljivih 3D sadržaja. To može dati novu dimenziju kreativnim instalacijama ili prezentacijama u visokoškolskim predavaonicama.

LX-MU500Z koristi plavu lasersku diodu i fosforni kotač sa žutim fosforom, koji mogu trajati do 20 000 sati, što je znatno duže od izvora svjetala sa žaruljama. Ovaj projektor tako nema potrošnih dijelova, pa se lako održava i jeftin je za korištenje. Troškove uređaja LX-MU500Z dodatno smanjuju trenutačno uključivanje i isključivanje izvora svjetlosti te smanjena potrošnja energije u normalnom načinu rada i stanju mirovanja. Ako se LX-MU500Z pokvari, prema Canonovu petogodišnjem jamstvu[ii] korisnik će već sljedeći dan besplatno dobiti privremeni projektor. To ograničava vrijeme nedostupnosti i smanjuje ukupne troškove vlasništva.

 

Glavne značajke projektora LX-MU500Z:

  • nativna razlučivost WUXGA (1920 x 1200 piksela)
  • 5000 lumena
  • tehnologija DLP
  • plava laserska dioda i fosforni kotač sa žutim fosforom
  • vijek trajanja izvora svjetlosti 20 000 sati
  • korekcija trapezoidnog prikaza u 4 kuta
  • Canonovo 5-godišnje jamstvo
  • besplatna posudba zamjenskog projektora sljedeći dan tijekom servisa

www.canon.com


[i] Za upotrebu s kompatibilnim 3D naočalama (nisu uključene)

[ii][ii]Primjenjuju se Uvjeti i odredbe, ovisno o regiji

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …