ožujak 29, 2020 1:40 am

Canon imenovao novog predsjednika i glavnog izvršnog direktora za Europu, Bliski istok i Afriku

Canon EMEA imenovao je Yuichija Ishizuku novim predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom divizije Canon Europe, Middle East and Africa (EMEA; Europa, Bliski istok i Afrika). Na toj je poziciji Ishizuka naslijedio Rokusa van Iperena, koji se povlači nakon šest godina obnašanja funkcije.

Rokus van Iperen

Rokus van Iperen, glavni izvršni direktor za regiju EMEA i viši izvršni direktor tvrtke Canon Inc., imenovan je 2012. na mjesto predsjednika i glavnog izvršnog direktora tvrtke Canon Europe nakon uspješne karijere u tvrtki Océ NV. Prvotni mu je zadatak bilo osiguranje glatke integracije tvrtke Océ u Canonovo poslovanje, a kasnije je predsjedao nekolicinom drugih važnih akvizicija kako bi potpomognuo strategiju digitalizacije ove tvrtke. Zaslužan je i za stvaranje portfelja fokusiranog na rješenja i uspostavu temelja novih djelatnosti u područjima velikog rasta kao što su mrežna vizualna rješenja (NVS-i).

Yuichi Ishizuka, prijašnji predsjednik i glavni operativni direktor tvrtke Canon USA, preuzeo je 1. travnja svoje nove dužnosti predsjednika i glavnog izvršnog direktora Canona EMEA. Sada je na čelu organizacije koja djeluje u 120 država, zapošljava oko 18 000 ljudi i otprilike četvrtinom sudjeluje u Canonovim globalnim godišnjim prihodima.

Ishizuka, istovremeno i izvršni direktor tvrtke Canon Inc., pred sobom ima zadatak jačanja i rasta u postojećim glavnim djelatnostima, uz korištenje stručnosti ove robne marke u području slikovnih tehnologija u novim primjenama, kao što su mrežna vizualna rješenja, industrijska oprema i komercijalni tisak. Donosi pregršt stručnosti i međunarodnog iskustva iz drugih regija jer je bio na visokim položajima u cijelom Canonovu portfelju djelatnosti u Sjevernoj, Središnjoj i Južnoj Americi te Japanu. Nova funkcija bit će za njega prva u Europi.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Panasonic udvostručuje broj OLED televizora

Panasonic najavljuje nove 4K LCD televizore za 2020. i upotpunjuje svoju liniju OLED televizora   …