travanj 25, 2019 6:17 pm
Početna / AV Multimedija / Canon 15 godina za redom na prvom mjestu…

Canon 15 godina za redom na prvom mjestu…

… po udjelu na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima 

Canon Inc je objavio da su njegovi digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima (digitalni SLR-ovi i kompaktni fotoaparati) zadržali prvo mjesto po udjelu na globalnom tržištu, pa su tako na toj poziciji već 15 godina zaredom1 – od 2003. do 2017.

Canon sam razvija glavne dijelove svojih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima – CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive, sve u nastojanju da ponudi brzinu, ugodnost i visoku kvalitetu slike, što su ključni koncepti linije EOS. Tvrtka učinkovito odgovara na potrebe široke baze korisnika kroz svoju bogatu ponudu fotoaparata namijenjenih fotografima svih razina – od početnika do profesionalaca – a nudi i ukupno2 93 zamjenjiva objektiva iz serije EF.

Godine 2003., u sam osvit doba digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj revolucionarni model EOS 300D. Taj veličanstveni fotoaparat, koji su krasili konkurentna cijena te kompaktan i lagan dizajn, osvojio je najveći udio na globalnom tržištu i postavio temelje rasta u segmentu digitalnih SLR-ova. Otad je Canon predstavio cijeli niz revolucionarnih proizvoda, uključujući liniju EOS-1D namijenjenu profesionalcima i EOS 5D, koje su utrle put snimanju videozapisa digitalnim SLR-ovima. Tvrtka je dodatno unaprijedila liniju EOS predstavljanjem novih proizvoda, uključujući dodatnu opremu, zamjenjive objektive i seriju kompaktnih fotoaparata EOS M. Tijekom 2017. Canon je predstavio EOS 6D Mark II kao nastavak impresivne ponude fotoaparata sa zamjenjivim objektivima3 koja je okrunio 15 uzastopnih godina ove tvrtke na čelu globalnog tržišta.

Canon će nastaviti raditi na svojim različitim slikovnim tehnologijama utemeljenim na vlastitoj ključnoj optičkoj tehnologiji koja kombinira snimanje slika, videozapisa i mrežne mogućnosti. Krajnji je cilj širenje i stvaranje još jače platforme EOS System koja zadovoljava sve različitije potrebe korisnika radi promicanja i širenja foto i videokulture. Štoviše, zahvaljujući napretku u slikovnim tehnologijama, Canon otvara nova kreativna poglavlja u kojima se tekstura, trodimenzionalnost i osjećaj realizma mogu oživjeti kroz slike i videozapise kao dio većeg vizualnog iskustva.

Andrija Jovićević


1 Na temelju Canonova ispitivanja.

2 Obuhvaća dva produžetka za objektive EF i četrnaest kinematografskih objektiva EF (od 28. ožujka 2018.).

3 U regiji EMEA 2017. predstavljeno je ukupno šest digitalnih ILC fotoaparata: EOS 77D, EOS 800D i EOS M6, EOS 200D, EOS 6D Mark II te EOS M100.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon osvojio četiri cijenjene nagrade 2019 TIPA World Awards

Andrija Jovićević Canon je primio četiri priznanja od Technical Image Press Association, TIPA kojima se ističe …