srpanj 7, 2020 3:56 am

TV bitka za Bundesligu je završena! Pobjednik je…

Autor: Marin Varvodić

Bundesliga

Kako se i najavljivalo, Sky je zadržao dominaciju na njemačkom sportskom tržištu osiguravši ekskluzivna prava prijenosa na više od 90% utakmica Bundeslige. Međutim, plan DFL je uspio, Sky više nije sam i ulaskom Eurosporta na tržište prihodi iznose 4.6 bn. € što je porast od 85% u odnosu na prethodno razdoblje.

Iako gubitak ekskluzivnih prava ne izgleda kao uspjeh, Sky je ipak izašao kao pobjednik iz bitke koja je trajala nepunih godinu dana. Ukoliko se sjetimo slučaja iz Engleske u kojem su BT Sportu predali gotovo polovicu udjela, Sky je u Njemačkoj i dalje daleko isred konkurencije kada je u pitanju nogomet.

Eurosport je nakon povijesnog uspjeha i osiguranja prijenosa ljetnih i zimskih Olimpijskih igara, pridodao i Bundesligu u svoj već bogati sportski portfolio. Iako su financijske detalje odlučili držati u tajnosti, procjenjuje se kako su za ukupno 40 utakmica godišnje morali izdvojiti preko 100 miljuna €.

DFL je vodeći se primjerom Premier Lige, uveo utakmice petkom u 20:30 i nedjeljom u 13:30 (Lunch-time), koje ćete moći pratiti na Eurosportu.

BundesligaStadion

Kao i dosada, ZDF i ARD prenosit će nekodirano prvu utakmicu otvaranja sezone, Supercup, te relegacijske utakmice koje su uvijek prepune naboja i donose kvalitetan nogomet.

Povijesni ulazak Amazon-a

Amazon je izgurao Sport1.fm i osigurao prava za audio prijenos utakmica Bundeslige. Američki tehnološki gigant tako je prvi puta u svojoj povijesti investirao novac u nogomet. Ovim “malim korakom”, Amazon je možda najavio i pokazao svoje namjere za veći ulazak na sportsko tržište.

Najveći gubitnik je njemački Sport1 koji je izgubio prava na audio prijenos i utakmicu 2. Njemačke lige ponedjeljkom koju će sada prenositi Sky.

 

Komentari

comments

O Marin Varvodić

Zaljubljenik u sportski marketing i nove tehnologije. Izradio nekoliko aplikacija na temu satelitskih televizija. SportEventz - Najveći sportski program na satelitskoj televiziji. Android: https://goo.gl/1rPn71 iOS: https://goo.gl/udblRq

Pročitaj i ovo

Bundesliga na Sky Deutschland do 2025.godine

Prenosi uživo iz nemačke fudbalske Bundeslige biće isključivo na kanalima Sky Deutschland do 2025 godine. …