28 rujna, 2020 4:01 pm

Bugarska policija uhapsila hakera Instakilla

Bugarska policija izvela je u sredu akciju hapšenja lokalnog hakera poznatijeg kao Instakilla, koji je optužen za hakovanje, iznuđivanje novca od kompanija i prodavanje ukradenih podataka. Policija je upala u dva stana u vlasništvu hakera u Plovdivu, odakle suzaplenili nekoliko računara, telefona i fleš diskova,veću količinu novca u kriptovalutama.Haker je identifikovan kao mladi bugarski muškarac, ali njegov identitet nije objavljen. On je od 2017. godine pripadnik „hakerskog podzemlja“. Tereti se za hakerski napad na Bugarsku nacionalnu agenciju za prihode. Nije utvrđeno da li je direktno učestvovao u tom napadu.

Instakilla je jedan od hakera koji je ponudio ukradenu bazu za preuzimanje na jednom popularnom hakerskom forumu, čime je pomogao da se ukradeni podaci rašire kroz hakersku zajednicu. Imao je sajt preko koga je nudio iznajmljivanje hakerskih usluga, pretpostavlja se da je odgovoran za hakovanje foruma Stalker-a, popularne online igre, odakle je ukrao podatke od 1.2 miliona članova, koje je kasnije ponudio na prodaju na hakerskim forumima. Na tim forumima nudio je na prodaju i podatke ukradene iz nekoliko kompanija, među kojima su i neimenovani bugarski hosting provajder i neimenovani email servis.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Uhapšena grupa specijalizovana za pirateriju filmova

Zajedničkom akcijom SAD-a i Evropola sprovedena su hapšenja i zaplene opreme u 18 zemalja.Razbijena velika …