siječanj 21, 2020 6:28 am
Početna / AV Multimedija / Audio / Bryston BLP-1 gramofon

Bryston BLP-1 gramofon

Autor: Darko Brlečić

Bryston-BTP-1

Kanadski Bryston dugo je držao u portfelju sve vrste tranzistorskih pojačala i pretpojačala s 20-godišnjim jamstvom, rigidnom fizičkom izradom i vrhunskim zvukom. Zatim su na red došli digitalni uređaji poput D/A konvertera, USB konverteri, surround procesori i optički transporti. Svi navedeni uređaji bili su dizajnirani jednakom strašću kao i pojačala. Prije koju godinu su svjetlo dana ugledali zvučnički sustavi. Oni su svojom pojavom iznenadili mnoge na poznatim sajmovima, dok su zvučne performanse  istih samo potvrdile neprikosnovenost poznatog Kanadskog proizvođača.

Bryston-BLP-1-TurntablePrateći rad Jamesa Tannera, nigdje nisam mogao iščitati njegovu namjeru da krene u vode analogne reprodukcije. Doduše, on  s vremena na vrijeme daje  neke naznake o proširenju proizvodnog programa. No prije toga vrši se analiza tržišta odnosno analiza mogućnosti Brystona da novitetima zauzme određen dio tržišnog kolača.

No, dizajniranjem phono pretpojačala širokog spektra i niske distorzije – BMC i BMM, otvorile su se nove mogućnosti za svjež i visoko-rezolutan vinilni playback.

Gramofonska integracija

Bryston gramofonska integracija sastoji se od tri djela: BTP-1 eksternog napajanja s regulacijom brzine okretaja 33-1/3 i 45 okretaja u minuti, BLP-1 motora i robusnog kućišta na kojem se nalazi gramofonska ručka od titana s ugrađenom školjkom za prihvat zvučnice . Gramofonski tanjur debljine 35 mm – Delrin posjeduje integrirani mat koji prigušuje neželjene vibracije za što bolju i precizniju reprodukciju. Ova gramofonska integracija koristi remenski pogon PWM sinkronog motora male brzine ali velikog okretnog momenta-time se postiže savršena napetost remena i spojnice bez dodatnog šuma. Unikatno ventilirano postolje eliminira turbulencije oko gramofonske integracije.

Cijena i dostupnost ovog analognog uređaja su nepoznati.

Bryston sa CEDIA 2015:

Info: http://bryston.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SONY 360 REALITY AUDIO

Piše: Darko Brlečić Početkom ove godine je polako i pomalo potiho prošla vijest o Sony …