28 siječnja, 2022 9:29 am

Bliži se predstavljanje Sony Xperia Z5 modela

Autor: Nino Krstačić

SONY
Sony, Xperia Z3

Kako vrijeme odmiče još uvijek aktualni flagship pametnog telefona Sony Xperia Z3, postepeno zastarijeva. Ako je vjerovati aktualnim navodima na ovogodišnjem IFA sajmu koji će se u Berlinu održati od 4. do 9. rujna, između ostalog i Sony će imati svojih „5 minuta slave“. Više nego sigurni smo u to kako će upravo na IFA-i Sony između ostalog predstaviti nasljednika sada još uvijek aktualne Xperia Z3, Xperia Z3+ modela pametnih telefona.

Iako Sony Xperia Z3 svojom izradom odnosnom načinom rada odaje dojam vrhunskog pametnog telefona (što zapravo ono i jest), svi navodi govore kako bi nadolazeća Xperia Z5 trebala biti još bolja u svim detaljima. Između ostalog tako se spominje kako će Sony Xperia Z5 dolaziti s Quad HD (1440x2560px) zaslonom. Isto tako za sada se spominje i rezolucija primarne kamere od 21.5MP što je neznatno više no doli sada posjeduje Xperia Z3 (20.7MP). Isto tako unaprjeđenje značajki biti će vidljivo i kada se govori o kapacitetu RAM memorije, dosadašnji kapacitet na Sony Xperia Z3 modelu iznosi 3GB, dok bi na Xperia Z5 ono trebalo biti povećano za 1GB, odnosno dolazilo bi s 4GB RAM-a.

Qualcomm Snapdragon 810 (osmo-jezgreni) pokretati će Sony Xperia Z5. Iako samim dizajnom neće puno odmicati od dosadašnje Sony Xperia-e Z3, više će pomaka biti u softverskom odnosno hardverskoj implementaciji. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija, koje zorno prikazuju pojedine elemente nadolazećeg Sony Xperia Z5 pametnog telefona. Za očekivati je kako će na IFA sajmu uz Xperia Z5 biti predstavljena i omanja izvedenica, odnosno Xperia Z5 Compact. Dok o tabletu još nemamo nikakvih informacija.

4 5 3 2 1

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …