20 listopada, 2021 8:49 am

Besplatan Ultra HD demo program

ultrahd

 

CESKA TELEVIZE, RTVS I CESKE RADIOKOMUNIKACE POČINJU TESTNO EMITIRATI

ULTRA HD SADRŽAJ U ČEŠKOJ I SLOVAČKOJ PUTEM SATELITA ASTRA 3B

SES Astra nedavno je postaje članicom Ultra HDTV Foruma

 SES S.A. (kotira na burzama Euronext Paris i Luxembourg pod oznakom SESG) Ceska Televize (CT), RTVS i Ceske Radiokomunikace najavili su da će početi testno emitiranje Ultra HD sadržaja putem ASTRA 3B satelita tvrtke SES.

Javna televizija Republike Češke, ČT i slovački javni servis, RTVS zajedno s vodećim češkim pružateljem digitalne infrastrukture, Ceske Radiokomunikace predvode prvo testno emitiranje Ultra HD sadržaja putem satelita ASTRA 3B smještenog na orbitalnoj poziciji 23,5 stupnjeva istočno. CT, RTVS, Ceske Radiokomunikace i drugi vodeći elektronički medije iz Češke i Slovačke članice su Ultra HDTV Foruma. Osnovan u listopadu 2013, osnovna zadaća Foruma nadzirati proizvodnju i distribuciju Ultra HD sadržaja u Češkoj i Slovačkoj. SES Astra nedavno je postaje članicom Ultra HDTV Foruma

„SES ASTRA predvodnik je novih tehnologija emitiranja od 1996. godine i dolaska komercijalne DTH platforme u Europu te 2005. godine i dolaska HDTV-a. Predani smo radu s partnerima u razvijanju Ultra HD ekosustava te nas jako veseli što su javne televizije u Češkoj i Slovačkoj željne omogućiti nevjerojatno iskustvo gledanja putem satelita“, Martin Ornass-Kubacki, potpredsjednik i regionalni direktor SES Astre za Srednji i istočnu Europu.

Češka televizija je uvjerena da će prihvaćanje Ultra HD sadržaj u odnosu na HD biti puno brži te će učiniti sve kako mi osigurala što brži dolazak u Češku. Pozdravljamo mogućnost suradnje s tvrtkom SES koja će provesti testno emitiranje Ultra HD sadržaja i bliske suradnje s tvrtkom SES koja je nedavno postala članicom Ultra HDTV Foruma“, izjavio je Ivo Ferkl, glavni tehnički direktor, Češka televizija.

Proizvodnjom i emitiranjem naših sadržaja u HD formatu, RTVS ima želju zadržati poziciju tržišnog lidera u Ultra HD emitiranju te se također pozicionirati kao predvodnik u tehničkim inovacijama. Vidimo to kao veliki izazov ali i dobru priliku predstavljanja RTVS-a cijelom svijetu. Kao prvi korak, zajedno s našim partnerima ponuditi ćemo Ultra HD sadržaj na ASTRINOM satelitu“, izjavio je Václav Mika, generalni direktor RTVS-a.

Nama u tvrtki Ceske Radiokomunikace drago je što možemo surađivati sa strateškim partnerima u industriji – ČT, RTVS i SES – kako bi razvili Ultra HD eko sustav i odigrali ulogu u definiranju televizijskog krajoliku budućnosti”, izjavio je Martin Gebauer, generalni direktor tvrtke Ceske Radiokomunikace.

Ultra HD, do sada najveća moguća kvaliteta emitiranja, omogućava četiri puta veću razlučivost od današnjeg HDTV formata. To znači više dramatičnih akcija na sportskim događanjima i još uvjerljivije iskustvo gledanja filmova i dokumentaraca. Tvrtka SES prvu demonstraciju Ultra HD sadržaja je ostvarila 2012. godine na konferenciji IBC dok je u travnju 2013. godine demonstrirala komercijalno korištenje Ultra HD tehnologije korištenjem HEVC standarda.

Ultra HD demo program – parametri za prijem besplatnog programa

Astra 3B @ 23,5 Istok
Transponder 3,204
11,778.050 MHz
Vertikalna polarizacija
27.5 Mb / s
QPSK
FEC 9/10
ID usluge: 5390
Ime Service: Test UHD Forum

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …