22 siječnja, 2022 11:51 am

BenQovi projektori za dnevni boravak podižu doživljaj kućnog kina

BenQ W3000
BenQ W3000

Tvrtka BenQ, globalno priznati dobavljač inovacija za digitalni životni stil i predvodnik u DLP® projektorima s prvim mjestom po tržišnom udjelu u segmentu 1080p Full HD, predstavlja nove projektore za dnevni boravak. BenQ W1110 donosi istinski doživljaj pravog kina u vaš dom, zahvaljujući oštroj, kristalnoj jasnoj slici, a modeli W2000 i W3000 podižu doživljaj kućnog kina na sasvim novu razinu, zahvaljujući standardu Rec. 709 za reprodukciju boja visoke definicije. Pored toga što pružaju zapanjujuće vjerne boje, BenQovi projektori za dnevni boravak opremljeni su 1080p Full HD optimiziranim optičkim sustavom za nenadmašnu jasnoću slike i detalja, uz značajke kao što su pomak objektiva, bočna projekcija, tehnologija kratkog dometa, velik zum, prijenos Full HD slike preko bežične veze te intuitivno sučelje.

Zahvaljujući usklađenoj kombinaciji zlatne i srebrne boje te elegantnim oblinama, modeli W2000 i W1110 odišu modernom estetikom i savršeno se uklapaju u suvremeni životni stil. Uz ultramoderan dizajn, još jedna prednost novih modela je poboljšana arhitektura strujanja zraka i poboljšani ventilatori u sustavima za odvod topline. Ove značajke smanjuju razinu buke u modelima W2000 i W1110 na 27 dBA, što je značajno manje od prethodne generacije projektora (30 dBA za model W1070), te na taj način pružaju najugodniji mogući doživljaj svojim korisnicima. Korisnici sada mogu jednostavno uživati u luksuzu filmske zabave s prijateljima i obitelji u komforu vlastitog kućnog kina s audio-vizualnom projekcijom profesionalne kvalitete.

Kotač boja 6X RGBRGB i Rec. 709 HDTV standard za boju

BenQ W2000
BenQ W2000

Uz BenQove nove projektore za dnevni boravak, korisnici mogu na velikom platnu uživati u životnim, filmskim bojama zahvaljujući standardu Rec. 709. Rec. 709 međunarodni je HDTV standard predstavljen u devedesetim godinama prošlog stoljeća koji jamči vjernu reprodukciju filmskih boja – baš onakvih kakvima ih je zamislio redatelj. Samo oni projektori i zasloni koji podržavaju standard Rec. 709 mogu prikazati originalnu kvalitetu i autentične boje HD sadržaja. Ta razina kvalitete sada je dostupna i u kućnoj projekciji, zahvaljujući BenQovim projektorima za dnevni boravak W2000 i W3000 koji su precizno kalibrirani i koriste 6-brzinski RGBRGB kotač boja s fino podešenim premazima i segmentima boja. Zahvaljujući tome, ovi projektori pružaju vrhunski doživljaj projekcije i prikazuju zadivljujuće vjerne boje.

Da bi konstruirao kotač boja koji podržava standard Rec. 709, BenQ je uložio poseban napor prilikom dizajniranja hardvera (osobito za kut i premaz kotača boja) kao i optimizacije softvera za fino podešavanje boja te u kvaliteti kontrole na proizvodnoj traci. Sve ovo osigurava da baš svaki primjerak projektora W2000 i W3000 pruža savršene Rec. 709 performanse.

Zahvaljujući BenQovim filmskim bojama, u prilici ste doživjeti film upravo onako kako je redatelj namjeravao i uživati u dosljedno kvalitetnoj slici tijekom cijelog filma.

BenQ CinemaMaster

BenQ W1110
BenQ W1110

BenQovi projektori za dnevni boravak opremljeni su ekskluzivnom tehnologijom CinemaMaster koja bilo koju prostoriju pretvara u vrhunsko kućno kino s poboljšanim videom i zvukom. Poboljšanja koja nudi projektor W3000 uključuju Motion Enhancer, Color Enhancer, Pixel Enhancer i Flesh Tone Enhancer. BenQ vam nudi i vrhunski zvuk – revolucionarni zvučni sustav sastoji se od zvučnika smještenih u rezonantne zvučne komore, a kvalitetu mu

dodatno poboljšava BenQ CinemaMaster Audio Enhancer kojeg pogoni MaxxAudio. Ovaj moćni mehanizam za poboljšanje digitalnog zvuka uključuje revolucionarne algoritme tvrtke Waves koje koriste holivudski studiji da dramatično pojačaju bas i visoke tonove, stvarajući stereo efekte u koje se publika zaista može unijeti. Na kraju, zahvaljujući cijenjenoj ISFccc® kalibraciji iz Imaging Science Foundationa ugrađenoj u projektore, slika i boje ovih uređaja dodatno se mogu prilagoditi vašem okruženju.

Visok kontrast i oštra slika

BenQovi projektori za dnevni boravak stvaraju istinski životne performanse s ANSI kontrastnim omjerom koji značajno nadmašuje kontrast projektora koji nisu zasnovani na DLP tehnologiji. BenQovi projektori nude vodeći u branši faktor ispunjenja (High Fill Factor), pojačavajući razinu svjetla u svakom individualnom pikselu, uklanjajući tako pikselizaciju i prikazujući oštrije detalje.

Postavljanje u nekoliko minuta

Postavljanje projektora može se odraditi u nekoliko minuta, zahvaljujući svestranoj projekciji kratkog dosega, koja omogućuje prikaz slike dijagonale 100“ s udaljenosti od svega 2,5 metra. Veliki zum omogućuje jednostavno prilagođavanje bilo kojoj prostoriji. Okomiti pomak objektiva omogućuje da se projicirana slika pomakne gore ili dolje, a model W3000 omogućuje i horizontalni pomak. Modeli W2000 i W3000 bude i bočnu projekciju s 2D trapezoidnom korekcijom.
Wireless Full HD Kit 

Opcionalni Wireless Full HD kit omogućuje bežično prijenos nekomprimiranog 1080p sadržaja na projektor, čak i ako je riječ o 3D sadržaju. Jednostavna procedura instalacije koju je potrebno obaviti samo jednom automatski otkriva i povezuje kit s projektorom. Bežični kit dolaze s čak četiri antene koje proširuju doseg do 30 metara, čak i kroz zidove, a dinamički odabir frekvencije kompenzira gubitak signala prebacivanjem na druge bežične kanale.

Bez obzira gledate li najnoviji filmski hit u društvu obitelji, igrate videoigre s djecom ili gledate prijenos utakmice s prijateljima, BenQovi projektori za dnevni boravak stavljaju vas u središte akcije. Jednostavan, povoljan i profesionalan audiovizualni doživljaj je uz projektore W1110, W2000 i W3000 dostupan zaista svima.

Ovi novi projektori za dnevni boravak bit će uskoro dostupni širom Europe.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …