28 listopada, 2021 12:41 am

Bavarska planira DAB+ mrežu za lokalne radijske postaje

db8500_dab_screen_6

Njemačka – Bavarska planira DAB+ mrežu za lokalne radijske postaje

Bavarska planira promjene u emitiranju lokalnih radio postaja koje emitiraju na FM području i planira izgradnju nove DAB+ mrežu za lokalne postaje čime će se situacija u Bavarskoj promijeniti. Hoće li radio postaje: Radio Primaton, Gong 106.9, Radio Charivari Würzburg, Radio Primavera i Radio Galaxy Aschaffenburg emitiraju u jednom zajedničkom DAB multipleksu uskoro će se saznati.

Prema podacima savezne regulatorne agencije, odašiljači na lokacijama Pfaffenberg, Würzburg i Kreuzberg/Rhön će emitirati sa 25kW ERP-a, a odašiljač na lokaciji  Alzenau sa 10kW ERP-a. Na taj način će se pokriti područje od Hessena do Wiesbadena. Sada se programi tih postaja na FM-u mogu primati i na području Mainza, Nürnberga, Fulde, Heilbronna  gdje se također planira postavljanje novih DAB+ odašiljača. Za sada nije poznato kada će cijeli projekt početi  ali prema sadašnjim planovima to je planirano u 2016. godini.

Ovih dana je na području Baden-Württemberga i Bavarske  započela velika medijska kampanja koja promovira digitalni radio na cijelom području južne Njemačke (Baden-Württemberga i Bavarske). Promocija se provodi u sklopu božićnih priprema i nadolazećih praznika te neizostavnog posjeta  trgovinama  elektronike.

Prema informacijama GFK-a,  digitalni radio je najveći pokretač rasta u dijelu radio prijama.


NJemacka karta DAB radia
Trenutni broj DAB radio programa

Na linku http://digitalradio.de/index.php/de/digitale-radioprogramme se može vidjeti kompletan popis svih digitalnih radio programa po regijama (saveznim državama) Njemačke. Na karti možete vidjeti da se na području Bavarske može primiti čak 64 radio programa, dok u ostalim područjima broj radio programa trenutno kreće od 18-39 programa.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

T2 prelazak u HR pomaknut na jesen!

Andrija Jovićević HAKOM ipak pomaknuo prelazak na zemaljski digitalni signala T2 H.265(HEVC) na jesenski rok. …