30 rujna, 2022 5:07 am

Bang & Olufsen’s Beosound Theatre Soundbar

Piše: Darko Brlečić

Bang & Olufsen nudi kvalitetnu sponu između dizajna i tehnologije. Sve to traje još od davne 1925 godine kada su Peter Bang i Svend Olufsen dizajnirali radio uređaj koji je funkcionirao na izmjeničnu struju što je u ono doba bilo novitete. Naime, tadašnji radio je funkcionirao samo na baterije. Sve poslije toga je povijest prožeta zanimljivim inovacijama.

Beosound Theatre Soundbar je proizvod netipičnog dizajna i funkcionalnosti. Dolazi u opciji posebne  tkanine odnosno rešetkom od hrastovine koja je nedvojbeno privlačan odmak od standardnog  generičkog dizajnerskog pristupa koje nalazimo  crno/sivim  kutijama . On je dizajniran za pružanje moćnog  i impresivnog kinematografskog zvučnog  dojma. Ono što Bang & Olufsena izdvaja od ostalih je njegov modularni dizajn – namijenjen da omogući korisniku da ažurira-nadograđuje soundbar tijekom vremena. Unutar kabineta nalazi se 12 zvučničkih jedinica, a tu su i dvije niskotonske jedinice od 6.5 inča. Ugrađeno pojačalo od 800 watta stvara tlak do  112dB. Prilično impresivna brojka koja može zastrašiti , ali i ne mora.

Proizvođač to deklarira kao ispunjenje prostora zvučnom informacijom. U kompaniji  B&O tvrde da soundbar posjeduje  funkciju u obliku trodimenzionalnog zvuka putem patentirane kombinacije zvučnika koji reflektiraju  prema gore, sa strane i izravno prema slušatelju. Između ostalog dovodi do toga da pogonski programi zvučnika rade u suradnji ne samo kako bi proizveli zvuk, već i kontrolirali širinu i smjer snopa tog zvuka. Beosound Theatrea  svojom modularnošću omogućuje prilagodbu prema dimenzijama TV-a  uz pomoć  uključenih bočnih krila.

Famozni modularni dizajn također nudi veću fleksibilnost u pogledu načina na koji možete instalirati Beosound Theatre, s opcijama korištenja stolnog postolja, motoriziranog podnog postolja ili motoriziranog zidnog nosača. U Beosound Theatre Soundbar napravljen je da traje desetljećima zahvaljujući svom modularnom dizajnu, koji omogućuje ažuriranje, umjesto zamjene, ovog iznimnog  soundbara.

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Monitor Audio Platinum 3G

Piše: Darko Brlečić Nova Platinum serija 3G dolazi sa novim visokotoncem. Monitor Audio ove godine …