6 prosinca, 2020 1:28 am

AZTN donijela odluku o preuzimanju Nove TV

 

P: Andrija Jovićević

Obavijest o donošenju odluke u predmetu ocjene dopuštenosti koncentracije poduzetnika Slovenia Broadband S.a r.l. i Nova TV d.d.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je donijela odluku o dopuštenosti koncentracije poduzetnika koja bi nastala stjecanjem izravne kontrole poduzetnika Slovenia Broadband S.a r.l. nad poduzetnikom Nova TV d.d.Uzimajući u obzir strukture mjerodavnih tržišta usluga televizijskih kanala na malo i na veliko, na tržištu stjecanja (iskorištavanja) audio-vizualnoga televizijskog sadržaja i na tržištu televizijskog oglašavanja te tržišnu snagu i udjele sudionika koncentracije na mjerodavnim tržištima, AZTN je ocijenio da konkretna koncentracija ne bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje, naročito ne na način da se njome stvara novi ili jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu.

AZTN je donio odluku nakon što je Agencija za elektroničke medije 26. ožujka 2018. donijela odluku kako provedbom namjere koncentracije koja uključuje Slovenia Broadband S.a r.l. i Nova TV d.d., ne nastaje nedopuštena koncentracija u smislu odredbi Zakona o elektroničkim medijima (dalje: ZEM). Agencija za elektroničke medije je temeljem odredbi ZEM-a nadležna za provedbu odredbi navedenog zakona koje se odnose na zaštitu pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija te osiguravanja nadzora nad provedbom odredbi ZEM-a o programskim načelima, te je nadležna i za davanje koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije kao i suglasnosti za promjenu odnosno dopunu programske osnove.

Izvor: AZTN

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Ukrajinski Xsport biće kodiran od oktobra

Od 1. oktobra 2020. Ukrajinski televizijski kanal Xsport, koji emituje na satelitu Amos 3 (4 …