veljača 23, 2020 3:18 pm

AVID CELSUS PRE-POWER i SIGSUM pojačala

Autor: Darko Brlečić

Nova AVID pojačala

Britanski AVID je sinonim za kvalitetne gramofonske integracije zadnjih dvadesetak godina.Ta pomalo egzotična kompanija je dugo gradila svoju prepoznatljivost, zadnjih nekoliko godina proizvodni portfelj je obogaćen pojačalima i zvučnicima.

Nova AVID ponuda se sastoji od tri uređaja: CELSUS pretpojačala, CELSUS stereo pojačala i SIGSUM integriranog pojačala.

Celsus pretpojačalo je u potpunosti balansirani uređaj, koristi tehnološka rješenja iz Referentne serije, a ugrađeno phono sklopovlje omogućuje vrhunski analogni užitak. Posebnost ovog pretpojačala je simultano spajanje dva phono sklopa i dodatna četiri ulazna sklopa kao linijske ulaze. Za kontrolu glasnoće zadužen je ALPE RK50 potenciometar, te zasebni PSU sklop.

Celsus stereo pojačalo koristi istu topologiju kao stereo pojačalo iz Referentne serije.

Sigsum integrirano pojačalo je svojevrsni dovršetak nove ponude. Unutar kućišta ovog integrirca se nalazi phono sklopovlje za ljubitelje analogije, dok pojačivačka sekcija je identična onoj iz modela Celsus. Za kontrolu glasnoće i ovdje se koristi ALPE RK50 potenciometar.

Fizički izgled ovih pojačala će se fino uklopiti sa zvučnicima iz istoimene produkcije. Informacije o cijeni i dostupnosti dolaze nakon predstavljanja na ovogodišnjem sajmu u Munchenu.

Info: www.avidhifi.com

Komentari

comments

O Dragan Bilić

Pročitaj i ovo

MERIDIAN DSP7200.2HC

Digitalni Aktvini zvučnik Piše: Darko Brlečić DSP7200.2HC je centralni zvučnik punog raspona. Elegantan dizajn te …