22 listopada, 2021 8:47 pm

Australija: Iskapčanje ilegalnih IPTV boxova

Nakon zajedničke istrage u Australiji od strane globalnog tijela za zaštitu sadržaja, Savez za kreativnost i zabavu (ACE) i regionalna udruga za kabelske i satelitske udruge CASBAA Koalicije protiv piratstva (CAP) i velikih dobavljača IPTV set-top boxova, unaprijed učitanih za igranje piratskih filmova, televizijskih emisija, sportskih programa i drugih sadržaja, ove operacije su zatvorene u Australiji.

Tvrtka u Melbourneu koja je nekoliko godina prodavala te piratske uređaje u Aziji prestala je prodavati box-ove koje sadrže unaprijed napunjene aplikacije koje omogućuju jednostavan pristup kreativnim sadržajima tvrtki ACE i CASBAA / CAP. Vlasnici tvrtki također su se složili da poduzmu potrebne korake kako bi spriječili kupce koji su već kupili te uređaje za zaštitu od piratstva od pristupanja filmovima, televizijskim emisijama i sportskim programima tvrtke ACE i CASBAA/CAP u budućnosti. U sklopu sporazuma o nagodbi, ime tvrtke i vlasnika nije objavljeno.
Uređaji su prodavani u prosjeku za $ 400 (€ 256), što uključuje i neodobrenu pretplatu na godinu za piratske verzije videozapisa na zahtjev filmova, kao i uživo sportske kanale i premium televizijske kanale iz Europe, Indije, Sjedinjenih Američkih Država , i jugoistočnoj Aziji.

“Filmska i televizijska industrija učinila je značajna ulaganja kako bi publici omogućila pristup kreativnom sadržaju kako, gdje i kada to žele. Članovi ACE i CAP pokrenuli su ovu istragu kao dio sveobuhvatnog globalnog pristupa za zaštitu pravnog tržišta za kreativni sadržaj, smanjenje internetskog piratstva i poticanje kreativnog gospodarstva koje podržava milijune radnika “, izjavio je Zoe Thorogood, glasnogovornik ACE-a. “Ova najnovija akcija bila je dio niza globalnih akcija za rješavanje rasta ilegalnih i nesigurnih uređaja i aplikacija za piratstva”.

“Te male crne kutije sada počinju dominirati ekosustavom piratstva, uzrokujući značajne štete na svim sektorima industrije sadržaja, od proizvođača do telekomunikacijskih platformi”, dodao je Neil Gane, generalni direktor CAP-a. “Oni također predstavljaju rizik za potrošače koji se suočavaju s dobro dokumentiranim povećanjem izloženosti zlonamjernom softveru. Povećanje dostupnosti tih nezakonitih streaming uređaja je međunarodno pitanje koje zahtijeva koordinirani napor između industrije i vlade. Ovo će biti prvo od mnogih inicijativa za ometanje i provođenje zakona na kojima će CAP, ACE i druge industrijske udruge zajednički surađivati ​​”.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Uhapšeni zbog nezakonitog “šerovanja” filmova i serija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za …