rujan 19, 2019 6:43 am
Početna / IT news / ATLAS MAVROS USB KABEL

ATLAS MAVROS USB KABEL

Nova generacija USB kabela

Darko Brlečić

USB kabeli su nekada bili dio periferije za povezivanje računala s printerima, skenerima, HDD-a pohranom, da bi danas postali nova generacija digitalni kabelskih poveznica, s tendencijom prijenosa podataka visoke razlučivosti. Da bude stvar još zanimljivija, ti kabeli danas služe za transfer audio datoteka. Audiofilska populacija možda najzaslužnija za veliku evoluciju računalne opreme.

Kako  stvari stoje, postalo je očigledno da je “šum” često glavni problem koji ograničava performanse putem datoteka preko USB veze. Računala su u ovom pogledu poznata kao problematična, iako postoji nova generacija namjenskih  glazbenih poslužitelja g s naglaskom na dizajna kvalitetnih USB izlaznih poveznica, uz potrebno minimiziranje električnih šumova. Taj šum nije direktno čujan, ali može znatno utjecati na sam signal u obliku promjene tonske korektnosti.

Britanska tvrtka ATLAS CABLES nudi zanimljivo rješenje problema tog šuma.Patent zvan Grun priključak koji se dodaje putem isporučenog Grunskog vodiča s posebnom pločicom koja se spaja na kućište pojačala ili similarnog uređaja, sve za optimalnu učinkovitost putem Grun mrežnog adaptera spojenog na strujnu utičnicu, zapravo vrlo slično tankoj žici koja se nalazi kod fono interkonekcijskih kabela koji služe za povezivanje gramofonske integracije i fono korekcijskog pretpojačala.

 

Konstrukcija Mavros USB-a je pedantna, s posebnim naglaskom na minimiziranje utjecaja varijacija impedancije, dielektričnih gubitaka, problema  tzv. skin-efekta. Kombinaciji ovih elemenata obično dodaje problem “jittera” koji se općenito smatra glavnim neprijateljem soničnih performansi u digitalnim audio sustavima.

Model Mavros Grun USB je dostupan u USB A / B i A / B mikro verzijama (podaci u redakciji).

Info:https://www.atlascables.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Borba za titulu najboljih regionalnih timova i igrača

Andrija Jovićević POČINJE ČETVRTA SEZONA A1 ADRIA LIGE POWERED BY ESL A1 Adria League Powered …