prosinac 15, 2019 3:03 am
Početna / AV Multimedija / Multimedija / Asus ZenFone 3 dolazit će u dva primjerka?

Asus ZenFone 3 dolazit će u dva primjerka?

Autor: Nino Krstačić

zen2

Ostavimo se pisanja o pametnim telefonima gornjeg ranga. Prihvatimo se onih koji su manje zastupljeniji među našim krugovima, no ne i manje značajni. Njihove značajke i mogućnosti posve mogu stati uz bok recimo HTCu, Samsungu, Sonyu ili pak modelima iz LG portfelja.

Jedan od takvih proizvođača jest i Asus, konkretnije njegov nadolazeći ZenFone 3. Ako je vjerovati zastupljenim informacijama Asus ZenFone 3 dolaziti će u dvije izvedenice s tvorničkim oznakama „Z010DD“ te „Z012D“.

Pri oba modela Asus se odlučio za prestanak korištenja Intelovih chipseta (kao što je ti bio slučajs ZenFone 2) te apsolutni prelazak na one tvrtke Qualcomm tj, Snapdragon chipsete. Osim toga model „Z010DD“ donositi će 5,9“ zaslon s HD rezolucijom. Qualcomm Snapdragon 615 chipsetom te 3GB radne memorije.

Drugi model, odnosno „Z012D“ donositi će 5,5“ zaslon ali s višom Full-HD rezolucijom te isto tako i 12MP primarnom, odnosno 5MP stražnjom kamerom. Radna memorija ostaje isto na 3GB dok je Qualcomm Snapdragon 650 implementiran unutar „Z012D“ modela. Oba navedena Asus ZenFone 3 modela pokretati će Android mobilne platforma pri svojoj inačici 6.0 Marshmallow.

Što se tiče cijene ona bi se mogla kretati za omanji „Z010DD“ pri 200$, odnosno za snažniji „Z012D“ pri 300$. Za sada nemamo informacija kada bi se Asus ZenFone 3 mogao predstaviti publici, no nerealno je da bi se to moglo zbiti sa dolaskom MWC sajma ili se pak varamo?


Vezani članci:

Samsung Galaxy J6 (2016) kruži s informacijama

Tko dobiva Android 6.0 Marshmallow?

Android Wear pri inačici 1.4 s mnoštvom poboljšanja

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

SONY 8K TV

SONY ZG9 8K Darko Brlečić U zadnjih nekoliko godina svjedočimo sve većoj tržišnoj pojavi velikih …