21 rujna, 2020 6:12 pm

Apple otvara AppStore u Srbiji

Kompanija Apple saopštila je da je AppStore, distributivni “centar“ Apple aplikacija već dostupan u 155 zemalja širom sveta i da će do kraja 2020. godine biti dostupan u još 20 zemalja.Još uvek 49 zemalja nema AppStore među njima je i Srbija na listi 20 u kojima će se AppStore pojaviti do kraja 2020. godine!AppStore u Srbiji krenuće u isto vreme kao u Avganistanu, Gabonu, Obali Slonovače, Gruziji, Maldivima, Bosni i Hercegovini, Kamerunu, Iraku, Libiji, Crnoj Gori, Maroku, Mozambiku, Republici Savezu Mijanmara, Republici Nauru, Ruandi, Tongu, Zambiji i Republici Vanuatu.Zanimljivo je da će i Kosovo, kao 20. zemlja u ovoj grupi dobiti svoj Apple AppStore i istovremeno zastavu na Apple sajtu.AppStore je pokrenut 10. jula 2008. godine u SAD.

Kompanija Apple,programerima nije otkrila tačno kad će premijera novih zemalja u AppStore podršci biti ozvaničena i kad će  u Srbiji krenuti jedna od dva najpopularnije digitalne prodavnice na planeti, ali je najavila programerima da će kao deo učlanjenja ovih zemalja u Apple ekosistem morati da prihvate novi ugovor o saradnji sa tom kompanijom do 10. aprila 2020. godine (Program License Agreement).Nakon prihvatanja svega što je potrebno programeri će od nekog trenutka videti i Srbiju, između ostalih, zemalja u ponudi za njihve aplikacije i servise i kućicu, koju će moći da otkače pored naše zemlje. Apple AppStore je već doneo preko 155 milijardi dolara zarade programerima širom sveta samo od prodaje aplikacija i transakcija obavljenih unutar aplikacija.

 

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

29 godina od postanka Linux-a

25. avgusta 1991. godine, finski student Linux Benedict Torvalds predstavio je na comp.os.minix.news grupi svoj …