4 lipnja, 2023 3:53 am

Apple iPhone 7 navodno će imati kapacitivnu „Home“ tipku

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

ii3

Oko Apple iPhone 7 modela i dalje se stvara poprilična „prašina“. Aktualna je ona koja navodi kako će prema svemu sudeći (u prilogu donosimo i neslužbene fotografije), iPhone 7 posjedovati kapacitivnu „Home“ tipku. To se kosi s informacijama koje su do sada pristizale u javnost a dotiču se iPhone 7 modela. S ovime na umu moramo navesti kako je iPhone 6 te ostali modeli do sada donosio „Home“ tipku u fizičkom obliku, što će se od sada i promijeniti. Kapacitivna tipka iznad sebe bi imala stakleni sloj, kao i ostalo kućište iPhone 7 modela.1 Dok su tvrtke poput Qualcomma te Sonavationa razvile čitače otiska prstiju koji „rade“ i ispod staklenog sloja, te je vrlo izgledno kako će Apple aktivirati odnosno angažirati jednu od ove dvije tvrtke za implementaciju skenera otiska prsta u kapacitivnu „Home“ tipku.

2

Kažimo kako ovo još nije i službeno ali ako bi se vodili time značilo bi kako iPhone 7 više neće imati „Home“ tipku koja zahtjeva pritiskanje, već jednostavnije prislanjanje prsta, kako za skeniranje otiska tako i za softversko kretanje sučeljem iOSa 10.


Vezani članci:

OnePlus X neće doživjeti svojeg nasljednika kažu iz tvrtke

Apple iPhone 8 donosi dual zaslon, navodno?

iPhone je bio izum stoljeća, no što će sada Apple? (2)

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube Music uvodi praćenje teksta pesme

Platforma You Tube Music uvodi novu opciju praćenje tekstova  pesama. Time je napravila iskorak za …