ožujak 30, 2020 8:56 pm

AOC premijerno predstavio svoje prve virtual reality naočale

AOC VR oblique

AOC na ovogodišnjem Gamescom sajmu održanom u Kölnu od 18. do 21. kolovoza premijerno je prestavio javnosti svoje prve virtual reality naočale.

Virtual reality, odnosno virtualna stvarnost najavljivana je na velika vrata no nakon kratkog vremena nije se posebno uspjela probiti na tržište. Međutim, ove godine svi znakovi pokazuju da je napokon došlo vrijeme za njezin daljnji razvoj i popularnost. Goldman Sachs u svom izvješću objavljenom u siječnju ove godine navodi kako VR: ima potencijal stvoriti multimilijardersku indrustriju, i mogućnost da bude revolucionarna promjena načina igranja kao što je to bila pojava osobnih računala u povijesti.“ 1.

AOC VRMogućnosti upotrebe su različite kao i kod osobnih računala ili pametnih mobitela, koje su, osim očitih za igranje video igara (i vojsku), sve popularniji pri video zabavi, raznim događanjima, obrazovanju, zdravstvu, inženjeringu i čak kod nekretnina. Temeljna značajka VR-a je kreiranje izuzetno prožimajućeg iskustva za sve korisnike koji žele doživjeti poptuno novu dimenziju igranja video igara ili pogleda na neki drugi sadržaj, a može ih odvesti i na kilometrima udaljenu destinaciju i to iz udobnosti njihovog doma. Kako će tehnologija napredovati tako će i značajke i mogućnosti VR-a se sve više povečavati.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Panasonic udvostručuje broj OLED televizora

Panasonic najavljuje nove 4K LCD televizore za 2020. i upotpunjuje svoju liniju OLED televizora   …