20 listopada, 2021 8:23 am

AOC monitori koji čuvaju oči

E2476VWM6

AOC lansirao monitore koji čuvaju oči od štetnih utjecaja

U novoj ponudi, AOC je uspio pronaći način kako smanjiti rizik kojemu se izlažemo tijekom prekomjernog gledanja u monitore. Za to su zaslužne Anti-Blue Light i Flicker FREE tehnologije koje se mogu naći u novim 22-inčnim (55,9 cm) i 24- inčnim (61 cm) AOC zaslonima. Uz prevenciju zdravstvenih problema, kao što su naprezanje mrežnice i makularne degeneracije, AOC tehnologija Anti-Blue Light smanjuje štetno plavo svjetlo za više od 90 posto bez negativnog utjecaja na vjernost boja. Značajne prednosti nosi i Flicker FREE tehnologija koja sprečava umaranje očiju koje se može pojaviti i bez da korisnik primjeti simptome umora.

Manje plavog svjetla, ista kvaliteta boja
Uz pomoć istraživanja dokazano je kako prekomjerno izlaganje monitorima s plavim svjetlom uzrokuje naprezanje mrežnice što je također izravno povezano s pojavom senilne makularne degeneracije ili SMD-a. Ovi rezultati istraživanja tim više su značajni zbog kobnih simptoma ove bolesti poput pogoršanja ili potpunog gubitka centralnog vida. Do sada su se ovi zdravstveni problemi riješavali blokiranjem plave svjetlosti kroz mehanizme za filtriranje kao što su specijalne naočale ili stakla kojima se prekrivaju zasloni. Međutim, istraživanja i rezultati su pokazali kako su se korisnici ipak izložili zdravstvenom riziku zbog nezadovoljstva kvalitetom boja. AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 s Anti-Blue Light tehnologijom temelje se na posebnoj LED tehnologiji koja pomiče štetne valne duljine od 450 nm na sigurnih 460 nm, što smanjuje štetno plavo svjetlo za više od 90 posto istodobno osiguravajući precizno prikazivanje boja.
Flicker FREE za dobro zdravlje

Zdravlje korisnika izazov je koji proizvođači AOC monitora doživljavaju kao prioritet u lansiranju novih uređaja. Uz svoju inovativnu Anti-Blue Light tehnologiju, AOC-ovi novi modeli E2276VWM6 i E2476VWM6 potpuno eliminiraju titranje slike kao posljedicu treperujućeg efekta koji se odvija kada se LED pozadinsko osvjetljenje monitora podešava na razinu svjetline zaslona tijekom osvježavanja slike. Takav efekt može izazvati umaranje očiju koje se može pojaviti i bez da korisnik primjeti simptome umora. Upravo zbog toga je AOC osmislio Flicker FREE tehnologiju koja pomaže smanjiti razne zdravstvene probleme očiju koji mogu biti uzrokovani tijekom duljeg gledanja u monitore s titrajućom slikom.
Osim što osigurava dobro zdravlje, E2276VWM6 i E2476VWM6 zasloni dolaze sa širokom lepezom drugih korisnih značajki. U skladu s tim, posebice lagani modeli posjeduju 1920 x 1080 Full HD rezoluciju, kao i živopisne, svijetle boje. Za sve Android entuzijaste, mogu se pohvaliti i s HDMI priključkom koji pruža MHL 2.0 funkcionalnost. To znači da se sadržaj pametnih telefona i tableta izravno može projicirati na ekrane od 22 i 24 inča. Ono što je doista posebno za MHL 2.0 je mogućnost spajanja perifernih uređaja samo jednim kabelom i istodobno uživanje u audio i video sadržajima ili surfanje internetom. Također, oba modela dolaze s vrlo kratkim vremenima odziva piksela od 1 ms i 2 ms što ih čini idealnim uređajima za rad u uredu ali i uživanje u izuzetno brzim filmovima i igrama. Kao i za sve svoje monitore, AOC nudi 3 godine jamstva, a novi modeli dostupni su kod distributera AOC monitora po cijeni od:

 

E2276VWM6 – 999 Kn (PDV uključen)

E2476VWM6 – 1199 Kn (PDV ukjučen)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …