14 kolovoza, 2022 12:20 am

Android Backup se briše nakon dva mjeseca ako se ne koristi

Korisnici Androida mogu spremati sigurnosne kopije za svoje Android uređaje u mapi Google diska. Time se postupak obnavljanja podataka olakšava i pouzdanije nego prije. Međutim, ispostavilo se da se sigurnosne kopije ne čuvaju zauvijek. Google zapravo briše sigurnosne kopije uređaja ako nakon dva mjeseca nema upotrebe uređaja. To znači da se svi podaci aplikacije i postavki brišu nakon dva mjeseca bez upotrebe uređaja.

Nedavno je to uočio jedan korisnik . Google pohranjuje samo sigurnosne kopije uređaja Android za dva mjeseca. Ako nakon dva mjeseca nema upotrebe uređaja, sve postavke i podaci aplikacije pohranjeni na Google disku automatski se brišu. Nema drugog načina za spremanje podataka čak i ako plaćate dodatnu pohranu na Google disku. Svi korisnici imaju isti tretman.
Možete provjeriti koje vaše sigurnosne kopije trebate istekle tako da krenete u mapu za sigurnosno kopiranje na Google disku. Ako postoje sigurnosne kopije za uređaje koji su bili neaktivni dulje od dva tjedna, prikazivat će datum isteka.
Google zapravo ne informira korisnike o tome. Možda bi bilo bolje ako je tvrtka počela slati poruke e-pošte prije izrade sigurnosnih kopija samo tako da korisnici imaju priliku prijaviti se i osigurati da njihove sigurnosne kopije ne budu automatski izbrisane.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Twitter dnevno briše milion naloga

Od početka konflikta sa Elonom Maskom  Twitter je krenuo sa sređivanjem mreže svojih korisnika. Pod …