20 svibnja, 2022 3:03 pm

Amazon kupuje holivudski studio MGM

Američki gigant za internet trgovinu Amazon kupuje holivudski filmski  studio MGM .Amazon će platiti 8,45 milijardi dolara za MGM.Amazon ne navodi koliko ljudi gleda njegov Prajm video servis,  pristup ima preko 200 miliona jer su učlanjeni u Amazonovo Prajm članstvo, preko kojeg dobijaju brže isporuke.Osim Prajm videa, Amazon ima  besplatan strimig servis  IMDbTv, gde  zarađuje  puštajući reklame za vreme filmova i serija.Kupovina MGM studija daje Amazonu pristup dodatnim filmovima, serijama pa će takođe dobiti kablovski kanal Epiks (Epix) u vlasništvu MGM-a.

Metro-Goldvin Mejer (MGM) je jedan od najstarijih holivudskih studija stvoren u doba nemog filma, 1924. godine.Amazon ima svoj studio sa kojim nije ostvario dobar rezultat. Dve njegove televizijske serije  – „Marvelous Mrs. Maisel“ i „Fleabag“, dobile su nagrade Emi za najbolju komediju, ali mnogi filmovi su loše prošli u bioskopima.Amazon je osnovan 1995. godine kao onlajn knjižara,sada je gigant vredan 1.600 milijardi dolara . On ima mrežu za isporuke kojim se šalje roba kupcima za dva dana ili manje, planira da pošalje više od 3.200 satelita u svemir da distribuiraju internet servis u svetu.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Mreža Donalda Trampa doživela fijasko

Truth Social platforma najavljivana kao veliki povratak Donalda Trampa na društvene mreže,pokazala se kao veliki …