8 kolovoza, 2022 2:30 pm

Airlines i dalje smatraju vrijednost Wi-Fi-ja u letu

Wifi na komercijalnom zrakoplovu. Fotografija: Business Wire

Odluke  zrakoplovnih tvrtki koje ulažu u pružanje bežičnog Wi-Fi veza za putnike snažno utječu u segmentu industrije u kojoj djeluju, kao što je publikacija sestara Via Satellite objavljena na Boyd International Aviation Forecast Summitu (IAFS) 2017. godine. Rukovoditelji tvrtke American Airlines, Allegiant, Spirit Airlines, Tap Portugal i Sun Country pružili su mnogo drugačije perspektive ulaganja u povezanost zrakoplova kako za letne operacije tako i za putnike.

“Morate imati Wi-Fi”, rekao je Don Casey, viši potpredsjednik prihoda za American Airlines, tijekom sastanka na pitanje i odgovor s novinarima. “To je ključna očekivanja za kupce, pa tako razmišljamo o tome. Naš je cilj stvoriti dnevni boravak u zraku. “Istaknuo je da je Gogo tehnologija prve generacije na većini američkih domaćih flota danas znatno sporija od doživljaja dnevnog boravka koje  zrakoplovna tvrtka želi uspostaviti.

Američka najnovija investicija u pružanju bržeg Wi-Fi-ja za putnike proizlazi iz odabira ViaSat-a iz 2016. godine kako bi opremila svoju flotu Boeing 737 MAX sa Ka-band internetskom službom u letu. Davatelj usluga satelitske službe u Kaliforniji tvrdi da ima više kapaciteta u orbiti nego bilo koji drugi pružatelj usluge In-Flight Connectivity (IFC). Prvih 737 MAX zrakoplovne tvrtke počet će krajem studenoga komercijalnu uslugu.

Prema najnovijem izvješću CNN-a, Casey je također rekao da je riječ o “poduzimanju ponuda za pružanje satelitske internetske usluge za oko 400 svojih zrakoplova koje sada posjeduju Gogo uslugu temeljenu na terenu”.

“Najveća inicijativa koju imamo bit će velika brzina Wi-Fi-ja”, rekao je Casey. “Dobivanje tog high-speed interneta jedna je od najvećih promjena u tehnologiji koje smo suočili s korisnicima”.

Ipak, niskobudžetni operateri izrazili su različite perspektive o Wi-Fi servisu tijekom leta na njihovim zrakoplovima. Dok je low-cost zastupnici predstavljeni na IADS-u 2017. godine, priznaju da značajan dio putnika na dugim letovima, a posebno onima koji sjede u kabinama poslovne klase, žele Wi-Fi, .

Na IAFS-u je bilo zastupljeno ukupno četiri niskobuđetna prijevoznika. Spirit Airlines bio je jedini koji je pokazao da se približava potpisivanju sporazuma kako bi opremio cijelu Airbus A320 flotu Wi-Fi-jem. Duh trenutačno upravlja flotom svih aviona od 104 A320. Portugal već ima Wi-Fi u letu koje OnAir pruža svojim zrakoplovima s dugim letovima sa Airbus-om.

Međutim, Allegiant Air i Sun Country  su objasnili da je u sastavu Via Satellite-a objavljena Avionics da oni trenutno ne mogu ulagati u bežičnu Wi-Fi mrežu. Primjerice, potpredsjednik Allegiant Air-a, Lukas Johnson, kazao je da je niskobudžetni zrakoplov sa sjedištem u Las Vegasu trenutno ulaže više od milijardu dolara u novu flotu od 100 Airbus A320 i A319, koja će zamijeniti svoje stare MD-80. Ali novi zrakoplov neće imati Wi-Fi, budući da Allegiant nije primjetio veći interes  putnika.

“Naši prosječni letovi traju oko dva sata, gotovo bez poslovnog prometa”, rekao je Johnson. “Ljudi obično lete na plažu u svoje slobodno vrijeme.”

Johnson je rekao da troškovi rada internetske usluge jednostavno ne bi vrijedili ako nema dovoljno da putnika koristi uslugu.

“Vrlo je drukčije  ako lete trans-kontinentalno s putnicima poslovne klase i to je uvjet da imate na svojem zrakoplovu.”

Drugdje, Sun Country Airlines sa sjedištem u Minnesoti dijelio je sličnu perspektivu ulaganja u bežičnu Wi-Fi uslugu. Sun Country upravlja flotom od 22 Boeing 737-700s / 800s i pruža putnicima sedam inča tablete s televizijskim emisijama, filmovima i igrama, ali bez veze s internetom.

“Povezivanje s internetom? Ne mislim da je to za nas upravo sada “, izjavio je glavni izvršni direktor Sun Country, Jude Bricker, koji je u srpnju preuzeo dužnost čelnika Sun Countrya nakon što je bio izvršni direktor tvrtke Allegiant.

“Još uvijek proučavamo Wi-Fi, ali ne znam jesmo li spremni na to danas”, rekao je Bricker,.

Ova je priča izvorno objavljena u Avionics, publikaciji sestre Via Satellite. Objavljeno je kako bismo bolje služili našim putnicima.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Ugašeni ukrajinski MGU kanali

Ukrajinski regulator za medije ukinuo je rad urajinske medijske grupe Media Group Ukraine i sve …