2 prosinca, 2021 2:19 pm

AGON od prvih pobjeda do budućih planova

Jedan od vodećih brendova na tržištu gaming monitora AOC, svoju premium seriju gaming monitora AGON lansirao je još u 2016. godini. Od tada je prošla dobra godina i pol, a AGON monitori razvijali su se od boljih prema još boljima. Ne samo da su ovi monitori dokazali kako su najprodavaniji, već su ih recenzenti diljem Europe nagrađivali i nazivali najboljim gaming monitorima. AGON saga nastavlja se i dalje. Na posljednjem Gamescom sajmu u Kölnu AOC je najavio nove članove AGON obitelji – AGON³ seriju s ultra brzim vremenom odziva od samo 0.5 ms i s najnovijom HDR tehnologijom.

AGON

AGON je riječ koja dolazi od starogorčke riječi koja označava natjecanje, sukobe i antagonizam i postavila se kao idealno ime za ovu seriju monitora namijenjenu prvenstveno gejmerima. AGON serija zadobila je privrženost i divljenje kako povremenih gejmera tako i onih kompetitivnih i to zahvaljujući njezinim premium značajkama, inovativnoj tehnologiji i atraktivnim cijenama. Uz veličine od 24 do 35 inča, ravne ili zakrivljene modele te visoke brzine osvježavanja, AGON monitori su osvojili prostor na stolovima mnogih igrača, bez obzira na njihov GPU izbor.

AGON – početni koraci

AOC je svoju prvu gaming seriju AGON monitora predstavio u ožujku 2016. godine debitirajući s AG271QX modelom. Ovaj 27-inčni model ima brzi TN panel s 1440p rezolucijom i brzinom osvježavanja od 144 Hz, 1 ms vremenom odziva i FreeSync podrškom koja osigurava glatko i fluidno igranje bez imalo zastajkivanja ili kidanja slike. Dok je ovaj prvi model zadobio sve nagrade, njegovi rođaci s G-SYNC i 24-inča veličine zauzeli su prijestolje kasnije u 2016. godini.

U siječnju 2017. predstavljen je model kojeg su jedva dočekali svi kompetitivni FPS gejmeri – AOC AG251FZ. Koristeći najbrži panel na tržištu, ovaj model ima brzinu osvježavanja od 240 Hz što pomaže eliminirati zamućenje pokreta (motion blur) za postizanje glatkih pokreta u brzim igrama, s minimalnim ulaznim kašnjenjem. AG251FZ model bio je izbor broj jedan mnogih e-sport gejmera, uključujući i Team Liquid, a postavio je standarde za kompetentne gaming monitore te bezbroj puta preuzimajući pozornicu na e-sport eventima. Uz FreeSync podršku, vrijeme odziva od 1 ms, TN panel u Full HD rezoluciji, AG251FZ model donio je mnogim gejmerima željenu prednost u gaming okršajima. Nakon ovog ogromnog uspjeha, u kolovozu 2017. AOC je lansirao i G-SYNC varijantu ovog modela – AG251FG.

Od zime 2016. godine AOC je donio virtualni svijet nikad bliže stvarnosti i to uz ultra široke i zakrivljene AGON modele – AG352UCG i AG352QCX. Sa 35-inča veličine i radijusom zakrivljenosti od 2000 mm ovi modeli omogućuju potpuno uranjanje u sadržaj na ekranu. Njihov VA panel može se pohvaliti s 21:9 formatom zaslona, 2000:1 omjerom kontrasta te G-SYNC i FreeSync podrškama. Kasnije je linija zakrivljenih monitora proširena s poznatim 16:9 formatima – AG322QCX (32-inča i 1440p rezolucije) i AG272FCX (27-inča i 1080p rezolucije). Ovi elegantni modeli s trostranim dizajnom bez okvira mogu se pohvaliti s još manjim radijusom zakrivljenosti od 1800 mm omogučujući tako pravo uranjajuće iskustvo igranja i igranje bez zastajkiavanja zahvaljujući FreeSync podršci.

Svi AGON modeli dolaze i s podesivim ergonomskim postoljem, različitim opcijama igranja, stereo zvučnicima, Shadow Control i Low Input Lag opcijama, Flicker-Free i Low Blue Light tehnologijama koje smanjuju naprezanje i umor očiju.

AGON monitori bili su prisutni na više od 80 vrhunskih e-sports evenata uključujući DreamHack, Intel Extreme Masters, Dotapit i Insomnia, a koristili su ih jednako i profesionalci kao i fanovi kroz cijeli spektar e-sport disciplina.

Na ovogodišnjem Gamescom sajmu, AOC je najavio svoju najnoviju AGON³ seriju monitora s ultra visokim rezolucijama, stopama osvježavanja od 144 ili više Hz i HDR (High Dynamic Range) podrškom kao dodatak monitorima s ultra brzim vremenom odziva od samo 0.5 ms. HDR omogućuje  izuzetnu svjetlinu i isporučuje boje s velikim kontrastom.

Kao jedan od munjevito brzih modela s vremenom odziva od samo 0.5 ms AG273QCX bit će opremljen sa zakrivljenim 27-inčnim 144 Hz TN panelom i moći će se pohvaliti s QHD (1440p) rezolucijom i AMD FreeSync2 i HDR podrškama. Sa širokom ljestvicom boja ovaj model će imati jednu od najboljih reprodukcija boja u TN panelu. Njegov „brat“ opremljen G-SYNC podrškom,  AG273QCG ima slične značajke, osim HDR podrške koju je zamijenila visoka stopa osvježavanja od 165 Hz i G-SYNC podrška umjesto FreeSync2.

S 11 modela do sada i još mnogo nadolazećih, AOC se doista postao kao jedno od najistaknutijih imena u gaming sektoru. S nadolazećim AGON³ modelima koji će biti lanisrani u 2018. godini, AOC još jednom potvrđuje svoju misiju da donese najnovije inovativne tehnologije gejmerima, eliminirajući vanjske čimbenike koji su smetali gejmerima u njihovom napredovanju kako bi im omogućio da njihov talent istinski zasjaji.

 

http://eu.aoc.com/en/gaming

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

FBI na meti hakera

Grupa hakera koja je u oktobru provalila u mejl nalog šefa CIA Džona Brenana, izbegla …