22 listopada, 2021 10:08 pm

Advance Paris A10 Classic

Poželjna kombinatorika

Piše: Darko Brlečić

Stereo integrirano pojačalo koje kombinira najbolje iz oba svijeta (lampe+tranzistori) je više nego poželjno, barem u današnje vrijeme kada cijene uređaja zadržavaju visoku razinu , a tehnologija se nije pomakla barem 5 godina.

Francuska tvrtka Advance Paris nudi model pod oznakom A10 Classic. Stereo integrirano pojačalo je potpuno pripremljeno za budućnost,a ona zahtijeva osim standardizirane topologije i modernu konektivnost za širi spektar korisnika.

Tehnički opis govori da se radi o pojačalu konfiguriranom kombinacijom koja se sastoji od cijevnog pretpojačala (cijevi ECC81/12AT7) i tranzistorskog push-pull stereo izlaza koje radi u režimu AB klase.

A10 Classic može isporučiti snagu od 2×130 watta pri impedanciji od 8 ohma, odnosno 2×190 watta pri impedanciji od 4 ohma, odnosno 2×250 watta pri impedanciji od 2ohma, dostatno za pokretanje mnogih zvučničkih konstrukcija. Ali to nije sve ! Ovo pojačalo posjeduje sklop zvan HIGH BIAS koji se može prema potrebama slušatelja uključiti odnosno isključiti. Taj sklop omogućuje da pojačalo kod malih snaga radi u A klasi, što u konačnici nudi značajno slušno zadovoljstvo, naravno dosta toga ovisi koja zvučnička konstrukcija je spojena na ovo pojačalo. Nije svejedno ako je u igri kompleksna tro-stazna konstrukcija ili jednostavna dvo-stazna bass reflex konstrukcija stabilne impedancije.

Ugrađeni D/A pretvarač dolazi iz renomirane ergele AKM AK4490 (32bit/768kHz) što će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Digitalija u ovom integrircu je proširena i na sve prisutnije Hi-Res datoteke tipa DSD84,DSD128,DSD256, te DSD preko PCM-a (DoP) protokola, a sve je to moguće zahvaljujući ugrađenom XMOS čipom. Također treba napomenuti da A10 Classic posjeduje dva HDMI priključka  što omogućuje povezivost s Blu ray uređajem i modernim televizorom. Bluetooth poveznica je inkorporirana za ljubitelje bežičnog povezivanja.

Vizualni dizajn je veoma primamljiv. Prednjom pločom dominiraju dva analogna plava vu metra, dok između njih se nalaze dvije lampe iz sekcije pretpojačala. Za kompletna komfor brine se priloženi duguljasti daljinski upravljač. Koliko mi je poznato uređaj je dobavljiv kod nas, ali je cijena nepoznata.

https://advance-acoustic.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

HIDIZS S9 PRO

  Pametni telefon ste spojili na slušalice, ali zvuk nije nešto ? Za takve situacije …